Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mao
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Djembe
Aika:23.08.2004 15:00   (muokattu 23.08.2004 15:15)
Kannatta ehottomasti heti alkajaisiksi hommata opettaja, ja harrastaa sitä itseopiskelua siinä sivussa. ite oon soittanu djembeä kohta 5 vuotta, joista 3 vuotta ilman opettajaa (kotiseudulla ei semmosta ollu), kun menin djembe tunneille opettaja huomautti heti alkuun, että soittotekniikka on väärä. nyt oon saanu sen oikealle mallilleen, enkä voi sanoa, että ne 3 ekaa vuotta ois hukkaan menny, mutta jos on mahdollista saada opetusta, niin se kannattaa ehdottomasti.
 
Aviv on kyllä hyvä soittamaan, ja kuulemma hyvä opettajakin (en ole itse käynyt tunneilla), mutta sen verran tuosta "parhaudesta", että vaikka Aviv onkin soittanut djembeä vuosikymeniä, niin ei se ole sama asia kuin sellainen opettaja joka on kotoisin länsi-afrikasta, koska henkilöllä joka on elänyt siinä kulttuurissa on syvempi tietämys rytmeistä ja tansseista yms.
 
Aviv on kuulemma pedagogisempi opettaja kuin moni länsi-afrikkalainen, joten ehkä siksi sopii paremmin aloittelijoille. toisaalta monella hyvällä soittajalla on mennyt sukset ristiin länsi-afrikkalaisten opettajien kanssa, jotka ovat aika temperamenttisia, ja ovat siksi siirtyneet avivin tunneille.
 
jokainen tekee itse valintansta.
 
tässä on hyvä linkki, josta oli mulle aikanaan paljon apua.
 
http://www.drums.org/djembefaq/toc.htm
 
edit: otin linkin pois, kun huomasin että se oli jo laitettu kertaalleen.
edit2:lisäsin toisen linkin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=68018