Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jazzmies
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Djembe
Aika:06.08.2004 23:20
Muistuttaako congien soittoa? Ja vähän perusvinkkejä tarvitsisin erilaisista lyönneistä..
 
Djembe-tekniikka ei ole yhtenevää conga-rumpujen kanssa. Mutta tässä tuloo vähän vinkkiä. Kallista rumpua ulospäin, jotta basso-MUH pääsee rummusta ulos. Anna rummun kuitenkin pysyä etusyrjältään maassa, jotta energiat säilyisivät soittoon.
 
Peruslyöntejä on kolme: 1) "boom" on bassolyönti, joka soitetaan kämmenellä kalvon keskelle; 2) "pe" soitetaan rummun laitaan noin sormien pituudelta sormet kiinni toisissaan, jotta lyönnistä tulee pehmeä, ja lyönnin saa antaa demppautua hieman; sekä 3) "pa" on avoin slap-lyönti, joka soitetaan sormet erillään ja äänen annetaan vapaasti soida terävänä ja pitkään.
 
Suomen laadukkainta (?) opetusta saa Aviv Ben Yehudalta. Uskalla lähestyä, sillä se kannattaa taatusti. Saat häneltä hyvät perustekniikat ja traditionaalisen katsauksen esityskulttuuriin, jotta holtti säilyy hommassa. Katso linkki: http://www.yle.fi/genreportaalit/po … imi=hyvaolo_kehojamieli&jutunid=368 (välit pois luonnollisesti) ja http://www.globalmusic.fi/immigres/musiikin_opettajia/ . Muita hyviä linkkejä
http://users.telenet.be/willie.camerman/index.html ja http://home.wanadoo.nl/paul.nas/ Ole hyvä!
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=68018