Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nightbird
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Behringerin takuu?
Aika:24.01.2023 13:06
Ei saa sekoittaa virhevastuuta ja normaalia takuunalaisuutta, kaikki viat eivät millään mene virhevastuun piikkiin vaikka näin jossain päin uskotaan.
Virhevastuussa tuotteessa pitää oikeasti olla "virhe" jonka takia sen oletettua normaalisti odotettavaa käyttöikää ei saavuteta,.
Normi takuu kyllä yleensä riittää korvaamaan tavalliset takuuaikana tapahtuneet komponenttivauriot ilman tuota "virhevastuu" lausumaakin.
Pitkät elinajan odotukset ovat arkipäivää lähinnä kuluttajien kodinkoneissa joissa usein tuohon vedotaan, Jossain pikkumikserissä ei kukaan voi määritellä sille odotettua kestoikää, mielestäni.
Noiden kuluminen ja kestäminen riippuu niin suuresti käyttötavasta, olen monta kertaa törmännyt keikalla rähjääntyneeseen mikseriin joka näyttää kiertäneen maailmaa sata vuotta mutta onkin "just hankittu vuosi sitten".
Jos joku hankkii pikkumikserin satasella ja lähtee keikkailemaan ammattimaisesti ei voi olettaakaan sen kestävän ikuisesti ja vedota virhevastuuseen.Tietysti "kuluttajapuolella" voi odottaakin kun se makaa olkkarin kirjahyllyssä mutta rundaaminen muuttaa heti tilannetta ( myös kuluttaja-asiamiehen kynnykseen antaa lausuntoa, ammattikäyttö taitaa sulkea tuon luukun)
SIKSI tuo vapaaehtoinen 3 vuoden takuu on plussaa ilman muuta, tosin moni suomalainen maahantuoja on joutunut antamaan tuotteille tehdastakuisiin verrattuna ylipitkiä takuuaikoja koska Thoman tekee niin, eli ottamaan siis omaan takkiin kilpailun takia.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=247185