Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Boss RE201 digikaiku
Aika:05.01.2023 01:41   (muokattu 05.01.2023 01:42)
hallu: Huomasin musafasun sivuilla, että Boss on päivittänyt tätä klassikko nauhakaikusimulaattoria. Mulla oli aikanaan Boss RE20 ja sitä on jäänyt ikävä ja aloin katsella mahtaisiko sitä vielä kaupasta löytyä, mutta sieltä löytyikin tuollainen edistyneempi versio siitä. Nauhan ikääntyminen, saturaatio ja muistipaikat näyttivät äkkiseltään olevan uudistuksena.
 
Mutta hinta on kieltämättä vähän suolainen RE20 maksoi uutena jotain 250 euroa, niin tämä oli yli neljäsataa.. onko tuo hintansa väärti? pakko myöntää, että pitkästä aikaa alkoi vähän kuumottamaan jokin kitarakama eli pikkuisen tekisi mieli ostaa tuo. Otaksun, että siitä löytyy se sama lyhytjousinen twangireverb josta tykkäsin RE20 polkimessa ihan erityisesti ja jota ei oikein mistään muusta ole löytynyt.. tai en minä nyt niin aktiivisesti ole hakenutkaan, mutta eipä ole tuonne minun makkariin ominpäin kävellyt :-).

 
Mun mielestä on hintansa väärti jos haluaa Bossin Space Echon. Itse tosin koobraisin torilta Strymon Volanten käytettynä n. 350€ hintaan. Siinä voi vapaasti asettaa nauhoitus- ja lukupäät haluamansa järjestyksen mukaan, toisin kuin Space Echoissa joissa ne ovat "preset-tyylisesti" kiinteinä.
 
Molemmat kuitenkin oikein mahtavia nauhakaikua mallintavia nykyaikaisia digivempaimia.
 
Edit. Tuosta RE202:sta on toki olemassa pienempikin versio, ja halvempi.
https://www.thomann.de/fi/boss_re_2_space_echo_delay_reverb.htm
 
Ei ihan yhtä monipuolinen kuin isoveljensä mutta asiallisen kuuloinen sekin.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=247139