Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ituvirtanen
Alue:Bassot
Aihe:kahden bassovahvistimen yhtäaikainen käyttö
Aika:12.12.2022 13:07
Kyllä signaali ainakin puolittuu, riippuu tietysti etupäistäkin, miten.
 
Koska tuo kahden vahvistimen käyttö vaikuttaa niin kiehtovalta, lusikoin tähän idean, jota jäsen Samuli jo aiemmin sivusi:
Basso saattaa äkkiä kärsiä saundillisesti efektien käytöstä. Esimerkiksi särö voi muuttaa äänen muhjuksi tai ohueksi. Toinen vahvistin voi siksi toimia matalien toistajana, puhtaana. Valitse siis alas se laatikko, jonka ääntä pidät tanakampana. Jälkimmäistä ruuvaat roisilla kädellä kohti kitaramaisempaa saundia ja tuuppaat sen eteen efektejä.
 
Eq:ta voi ja saa leikata ja korostaa reilulla ranteella, jotta efektoitu saundi ei toisaalta häiritse puhdasta, matalaa saundia. Puhtaan pään eq kannattaa myös ottaa käsittelyyn. Hyvä lähtökohta on se, että ylä- ja alapää ovat omillaan. Päällekkäisyys voi aiheuttaa aika paljonkin epätoivottuja ongelmia kampasuodatuksesta ja vaihe-eroista alkaen.
 
Tiedän, että jotkut jaksavat roudata kaksia kamppeita mukanaan keikoille. Kevyempiäkin ratkaisuja maailmassa on mutta kokeilu ei tässä tapauksessa maksa mitään ja toisaalta treeniksellä saa välillä ählätä saundimaailmojen kanssa. Saatat löytää esimerkiksi yllättävän hyvin toimivia efektejä sinne ylös, kun matala pää pysyy vahvana ja tanakkana.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=247044