Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nautilus
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kuoret humbuckeriin
Aika:26.10.2022 23:52
fox: Sen se tekee. Mehiläisvaha tai "Nalle Puhin erikoinen" eli parafiini/mehiläisvaha on huomattavankin alemmassa lämpötilassa juoksevaa. Onhan noita mikkejä "keitetty".Ja tosiaan, saahan niistä kelarungot ja magneetit ym. raudat sitten seuraavaa kokeilukertaa varten.
En muista koska tuo vahaaminen tuli enemmälti ns. "muotiin", varmaan jotain 70-luvun lopuilla kun huomattiin, että sillä sai kuriin "löysään käämityn" mikin ei-toivotut häiriöt.
No, onhan sitä kaikenmoista kikkaa tullut nähtyä.. :p

 
Moro,
aavistuksen OT, mutta itselläni on hieman toisenlaisia kokemuksia ihan perus kynttilästeariinista mikkien vahauksessa. Vahauksen suoritin noin 15 vuotta sitten ja mikit toimivat tänä päivänäkin, eivätkä vingu, kuten ennen toimenpidettä.
 
Steariinin sulamispiste on seoksesta riippuen luokkaa ~55 - 70 _C ja vastaavasti langan suojaeristeen noin 150-200 _C, joten aika paljon jää turvamarginaalia.
PVC eristeisiin johtimiin turvamarginaalia ei sitten paljoa jääkään, mutta prosessin kesto kun on luokkaa 2 min / mikki. niin riski PVC eristeen vaurioitumiselle on aika pieni, ellei olematon.
 
Empiirisen kokeen otanta on 2 yksikköä, joten tästä ei välttämättä kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Oma kokeeni kuitenkin päättyi onnellisesti.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=246807