Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:milgromsegal
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Typerä ongelma kitaran soitossa (down/uppicking&alternative pick
Aika:29.08.2022 14:55   (muokattu 29.08.2022 14:59)
Kuvauksesi perusteella kuulostaa siltä, että tähänastisella soittouralla olet hoitanut plekutuksessa esiintyvät kielenvaihdot aina tietyllä plekuiskulla, ehkä johtuen plekukäden asennosta tai kulmasta jossa luonnollisesti soitat.
 
Vuoroplekutuksessa eteen tulevat kielenvaihdot voi noin karkeasti ottaen jakaa kahteen tyyppiin riippuen siitä millä plekuiskulla - tai oikeastaan minkä iskun jälkeen - kieltä vaihdetaan, englanniksi sanottaisiin "outside" ja "inside picking", eli sisä- ja ulkovaihtoihin. Kuulostaa siltä, että nykyinen plekutekniikkasi mahdollistaa toisen näistä vaihdoista, mutta ei toista. Harmillisesti vain jos hyvin ja luontevasti haluaa soittaa plekutettuja linjoja, niin kumpaankin pitäisi kyetä.
 
Siihen taasen ei enää olekaan mitään taianomaista konstia, että miten saisi sen heikomman noista vaihdoista sen paremman tasolle. Kuten aiemmin jo ehdotettiin, niin sen plekukäden asennon ja esim. plekun kulman kriittinen tarkastelu voi olla hyödyllistä, siinä meinaan jopa pienet muutokset voi helpottaa plekutusta aika huomattavasti.
 
Itse suosittelen kyllä ihan varauksetta kitaratunteja, ja varsinkin jos on jotain spesifejä ongelmia liittyen soittamiseen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=246525