Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:DownWithTheSickness
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Typerä ongelma kitaran soitossa (down/uppicking&alternative pick
Aika:26.08.2022 16:19
Oon soittanut nyt 20 vuotta kitaraa säännöllisen epäsäännöllisesti, viimeisen vuoden silleen tosi aktiivisesti. Niin aktiivisesti että ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut kiinnittämään erityistä huomiota soittotekniikkaan ja sen harjoittelemiseen.
Olen aina soittanut nopeat riffit jossa sahausta ja paljon kieliltä toisille pomppimista siten että aloitan ensimmäisen soinnun pikkaamisen ylöspäin. Tää toimii niin kauan kun kaikilla kielillä käydessä soitettuja nuotteja on tasaluku ja tahdin ensimmäinen nuotti pikataan aina ylöspäin.
Se on silleen puolitosissaan kitaraa soittaessa ajanut asiansa ja mun soitto on parhaimmillaan ollut ihan saatanan skarppia, mutta nyt kun on tosissaan soitellut niin tullut vastaan tilanteita joissa tää tämän tekniikan kanssa naimissa oleminen estää mua soittamasta tiettyjä riffejä/juttuja/yms.
Nyt oon alkanut harjotella alternative pikkausta niin että tahdin ensimmäinen nuotti downpikataan, ja jumalauta! On kuin en olisi ikinä kitaraan ennen koskenutkaan! Uskomattoman vaikeeta. Kolme kuukautta tässä nyt treenannut päivittäin tunteja, ja edistystä on toki tapahtunut, mutta mun soitto on edelleen aivan järkyttävän paskaa. Samat riffit joita vanhaan tyyliin soitan 180bpm tekee uudella tyylillä tiukkaa soittaa 120 bpm.
 
Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa? :D Any tips?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=246525