Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rokkipeikko
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Mietteitä Caposta ja sen tarpeettomuudesta
Aika:06.06.2022 11:19
Funkånaut: Jos ei kuule avosointujen ja barresointujen eroa, niin minkäs siinä sitten tekee.
 
Capo mahdollistaa avosointu-arpeggiot ja muut morjekset, joita barrena ei voi oikein kätevästi skulata. Ei kait siinä sen kummallisempaa; vallan pätevä työkalu tarpeeseen. https://youtu.be/5y41jsG_fVY

 
palaan vielä yhden kommenttipostauksen tälle laudalle tähän youtube-referenssiin, jonka esitit, ja josta kerroin, että fuusiojazziin tutustavalle kitaristille aloittelijan pala.
 
Tuossahan on siis capo 8th fret position, vai onko se 9.ssä eli C tai C#, ja näyttää vähän ainakin tuossa, kun Clarence Brown aloittaa tuossa basistin ynnä muun bändin intron jälkeen, että soittaa C-duurii -avosointuun pohjautuvalta arpeggio-skaalalta noita säveliä.
 
Kappaelen teoria-osuus on ihan alkeispäästä, mutta taas hyvä esimerkki, että sekin saadaan svengaavan ja hyvän kuuloiseksi, kun soittajana on miehet, jotka ymmärtävät instrumenttinsa oikein siten, että ehkä tekevät jossain määrin elantoaan ainakin soittamisella, selviävät sekä pitkästä elämästä hengissä, ja kykenevät kommunikoimaan muiden soitajien kanssa samalla aaltopituudella niin lavalla toisia kuunellen, kuin teoriatasolla lavan ulkopuolella.
 
Clarence Brown, "Gatemouth",
 
Varmemman puoleinen tummaihoinen ihmismuusikko, lempinimeltään "porttisuu". Ehkä portin avauspuolella, avaa kuuntelijoille portin simppelein taustoin hyvällä tavalla uudet äänimaisemat yleisolle. En tiedä, mistä tuo miehen lempinimi juontaa juurensa, varmaan siitä edes loytyy jotain tietoa netistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=246216