Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kimurantti1
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Line6 Helix
Aika:26.12.2021 16:50   (muokattu 26.12.2021 16:55)
LaXu: Äänentoistolla ja volalla on väliä. Mielestäni Helix tai Fractal Fryette Power Stationin läpi kitarakaappiin ei kuulosta tai tunnu mitenkään erilaiselta verrattuna että vetääkin putkistyrkkaria saman setupin läpi. Tuntumaa voi tuunata sagilla ym. parametreilla, kompuralla jne.
 
Vastaavasti studio monitoreihin loadboxin ja Fractalin kaappisimujen läpi ei se putkivahvarikaan ole juuri ihmeellisempi kuin mallinnettu vastine. Erot ovat omasta mielestäni jo "ihan sama" tasolla.
 
Putkivahvareita toki puoltaa niiden mutkattomuus. Purkki päälle, soundi on yleensä pienellä vaivalla siinä.

 
Oon samaa mieltä, että jos käytetään anyway kaappimallinnosta, pienenee oikean styrkkarin ero verrattuna mallintavaan olennaisesti. Sama homma, jos se soundi ajellaan digitiskin läpi ja lavalle takaisin pikkurillin kynnen kokoisiin korvamonitoreihin (tää on omaa todellisuutta yli puolilla keikoista), pienenee taas oikean styrkkarin ja mallintavan ero. Kaikki vaikuttaa, ja livepuolella käytännöllisyys kovastikin. Sen sijaan studiossa, jos kitara on biisissä olennaisessa osassa, en oo vielä löytänyt mallinnoksille (Fractal, HX Stomp tai plugarit) käyttöä. Oikea vahvistin, oikeanlaisten elementtien kanssa mikitettynä ja hyvien etuasteiden läpi hakkaa mallintavat edelleen selvästi. Tiedän, että moni on tästä eri mieltä. Tiedän myös, että iso osa jengistä (en tässä tarkoita teikäläistä) on ns. diginatiiveja, siis mennyt suoraan mallintaviin eikä ole ikinä omistanutkaan todella hyvää putkivahvistinta. Jos on koko soittotaipaleensa tottunut vetämään digimallinnoksella, ei ole ihmekään, jos sellaisesta saa mieleisemmän soundin kuin putkivahvistimesta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228173