Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:J.Nikkanen
Alue:Bassot
Aihe:Auttakee aloittelijaa
Aika:09.05.2021 10:44   (muokattu 09.05.2021 10:49)
Ja sitten mahdollisimman pian ne tabulatuurit hevon perseeseen ja opettelee nuotit. Ei kovinkaan hankalia rytmisoittimilla (bassokitara, rummut) kun ei ole mitään pelottavia sointuhirviöitä viivastolle piirretty. Vaikka sitten niitä niteitä missä on molemmat, mutta aika-arvoja ei vieläkään tabloihin merkitä joten siksi nuotit.
 
Ja sitten vaan Bachin sellohommia kahlaamaan läpi, nuotit sellolle kun on pääsääntöisesti kirjoitettu F-avaimelle.
 
Ja sitten jos jonkun on pakko alkaa ulisemaan että ei nuotteja tarvitse ja ne ovat vaikeita ja elitismiä yhyy jne. Jaa. Itse voin soittaa biisin tabloista läpi mallia aivot narikkaan ja bum bum bum ja kun biisi on ohi niin päähän ei ole jäänyt yhtään mitään. Nuottien kanssa tulee (ja joutuu koska ei osaa) käytettyä aikaa paljon enemmän biisin silmäilyyn ennen kuin alkaa edes soittamaan ja biisi jää paremmin mieleen.
 
Ja jos haluaa välttää sen suurimman virheen minkä itse tein enkä näemmä osaa opetella siitä eroon millään tavalla, niin älä soita bassoa vaan soita musiikkia. Toki onhan se kiva soitella sekavaa settiä "omasta elämästä" ja niin pitää toki tehdäkkin mutta mahdollisimman paljon biisejä haltuun korvakuulolla. Aloittaa ns. "helpoista" siirtyen pikkuhiljaa hankalampiin ja haastellisiin missä joutuu miettimään enemmän ja käyttämään aikaa että hiffaa mitä bassossa tapahtuu.
 
edit: Luku-/kirjasto-/osta omaksi vinkkinä Hip Hop Bass, omassa kirjastossa muutamakin eri kirja ollut lainattavissa ja todella hauskoja ja monipuolisia juttuja kahlata läpi
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=244111