Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mettän peikko
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Maalin poistaminen
Aika:14.04.2021 02:38
Solex: Tämä ei kannata! Oikein tehtynä värikerros on hyvin ohut ja pintalakan tehtävä on suojata sitä ja ottaa naarmut ja osumat vastaan. Laita pintalakka päälle, mutta vain ohuesti(tehdaskitaroissa on joskus ihan tolkuttoman paksut pintakäsittelyt) ja tarvittaessa mattaa sitä vesihiomalla alkaen karkeudesta 2000 alaspäin. Jos jätät pintalakan pois, väri naarmuuntuu helposti ja alta paljastuu rumat pohjat josta mainitsitkin. Panostamalla ihan tosissaan pohjatöihin pystyt saamaan hyvinkin samettisen ohuen pinnan.
 
Enköhän minä sitten laita lakan päälle. Pitänee tehdä tämä projekti kunnolla.
 
Koska kitaran pohjat ovat rumat ja on paklattavaa niin minä ehdotan:
Pohjalakaksi kaksikomponenttista: https://www.motonet.fi/fi/tuote/600 … -Komponenttinen-lakka-kirkas-500-ml
Pelaa hyvin epoksin ja erilaisten kaksikomponenttisten täyteaineiden kanssa

 
Ei tuolla kovin paljoa paklattavaa ole. Alkuperäinen Käsittely on hyvin ohut, joten se menee helposti puuhun asti. Oikeastaan vain kulmissa on puuta esillä ja takana on vyönsolkiihottumaa. Noita kohtia pitäisi vähän tasoitella ja varmaan joku ruiskutettava kitti sopisi parhaiten.
 
Asut Oulussa:
https://www.spelektroniikka.fi/c489-maalit-p1-fi.html
Täältä mustaa nitroselluloosaa väriksi. Nitroselluloosa kuivuu PALJON nopeammin ja hieman kovemmaksi kuin autotarvikekauppojen akryylimaalit jolla saa kyllä hyvän jos jaksaa kärsivällisesti odotella kuivumista.
 
Ja pintalakaksi kirkasta nitroselluloosaa samasta putiikista. Kerroksia maun mukaan

 
Nuo voisivat toimia hyvin, mutta epäilyttävät hieman sillä varmasti onnistun röytämään pinnan "huonolla" telineellä. Enemmän minulla oli mielessä nuo 2-komponentti sprayt, joita saa motonetistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=244217