Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaXu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Missä asiassa kalliit mallintimet ovat parempia kuin halvat?
Aika:04.04.2021 13:34   (muokattu 04.04.2021 13:34)
Nuo halvemmat purkit paranevat aina sitä mukaa, kun signaaliprosessorien hinnat laskevat ja jonkun Boss Katanan hintaan on vaikea toivoa parempaa laitetta. Bossin vahvarimallinnus ei mielestäni kuitenkaan ole lähelläkään samaa tasoa kuin Line6/Fractal/NeuralDSP.
 
Hyvät vertailulaitteet voisivat olla Line6 Pod Go vs Helix LT. 479 vs 999 euroa T-kaupassa. Molemmat perustuvat samaan teknologiaan. Tuplahinnalla saa huomattavasti monipuolisempaa efektien reititystä, suuremman määrän samanaikaisia efektejä, enemmän sisään/ulostuloja, monipuolisen ja nopean polyfonisen pitch shifterin, isomman näytön, kapasitiiviset kytkimet joilla efektien editointi on tosi nopeaa, enemmän kytkimiä ja tulevassa 3.1 päivityksessä ilmeisesti parannettua vahvarimallinnusta. Line6 tyypit mainitsivat jossain, että Pod Go ei parannettua vahvarimallinnusta saa ihan vain sen takia, ettei jaksa pyörittää. Varmasti myös yleisesti efektiprosessoinnin laatu on korkeampi isoveljessä.
 
Näissä on monille käyttäjille paljon sellaisia ominaisuuksia, joita ei välttämättä tarvitse. Jos pääasiassa soittelee jazzia ja bluesia, niin ehkä ei ole tarvetta monelle sadalle vahvari- ja kaappimallinnukselle vaan joku simppelimpi vehke kuten Strymon Iridium voisi hoitaa homman. Varsinkin jos omistaa jo pinon mieluisia pedaaleita.
 
Omistan tällä hetkellä Fractal FM3 ja Helix Floorin. FM3 on säätäjän unelma, siinä on loppuelämäksi säädettävää jos sellainen kiinnostaa - tietty jää sitten vähemmän aikaa soittamiseen... Helixissa on vähemmän rajoituksia efektiketjuille. Helixia käytän efekti/reititys/soundien vaihtoon putkivahvarien kanssa, FM3 taas on työpöytälaitteena studiokajarien tai kuulokkeiden kautta soitteluun.
 
Välillä mietin onko tässä mitään järkeä, voisin ihan hyvin korvata esim. Helixin muutamalla efektiboksilla. Mutta sitten muistan, että ois ihan kiva, että voi vaihtaa vahvarin kanavaa, pistää sen boostin päälle ja lisätä delayn yhdellä napin painalluksella. Samoin signaaliketjun muuttaminen on parin sekunnin operaatio eikä velcrojen repimistä laudasta ja piuhojen ja virtalähteiden kanssa säätämistä. Niin ja tässä on viritin sisään rakennettuna, yksi tap tempo pelittää useamman efektin kanssa, voi tarvittaessa vetää kaiken suoraan linjaan, rakentaa wet/dry rigin jne. jne.
 
Vertailuksi Helix LT:n tonnilla saa nipin napin perussetin kokoon jos ostaa esim. Strymonin laitteita tai vastaavia huippuluokan polkusimia. Nakuttelin nopeasti Thomannin toivelistaan Strymon Ojai virtalähteen, El Capistan delayn, Flint reverb/tremolon ja Keeley Aria kompura/särön ja oltiin jo 50 euroa yli Helix LT:n hintalapusta. Tietysti käytettynä ostaessa tai halvempia pedaaleita käyttämällä tämä summa voi olla paljon pienempikin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=244215