Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ape Escape88
Alue:Elektroninen ja elektroakustinen musiikki
Aihe:Ekaa sekvensseriä etsimässä - minkä valitsisin?
Aika:01.04.2021 12:04
Terve!
 
Vuosien proge heavy psych stoner doom -kitarasurinoinnin jälkeen ja sen lisäksi olen ottamassa ensiaskeleita konemusiikin tuottamiseen. Erityisesti Roulé-merkin filtterihouse on lähellä sydäntä, ja tähtään sen kaltaista musiikkia kohti.
 
Ajatuksenani on sämplätä vanhoilta vinyyleiltä ja rakentaa biisit mahdollisimman pitkälle hardware-pohjalta. Kamoja pikku hiljaa kasatessa on noussut mieleen kysymys sekvensseristä - missä sekvensserissä olisi hyvä tasapaino käyttöönoton, omaksumisen ja monipuolisuuden välillä?
 
Vaikka haluankin tuijotella mahdollisimman vähän tietokoneen ruuttua, tunnustan, että DAW sekvensserit ovat koko lailla kätevämpiä verrattuna esimerkiksi hardware sekkareihin. Omalta koneelta löytyy Reaper. Pääsisikö jopa sen sekvenssiohjelmalla (ilmeisesti Megababy?) alkuun, latomaan biisin rakenteet kuntoon ja käskyttämään MIDI-yhteyden kautta vielä ostoslistalla olevaa rumpukonetta, sampleria ja jo nyt plakkarista löytyvää Korg Minilogueta?
 
Pitkä ja polveileva kysymys, mutta siis: millä sekvenserillä pääsee hyvin ja uskottavasti vauhtiin? Erityisesti DAW-sekvensserit kiinnostaa, mutta olen avoin raudallekin. Kiitos jo etukäteen!
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=7&t=244193