Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:BugBadWolf
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Nyt se 110V muuntajajupakka kerralla selväksi (jos passaa)
Aika:23.02.2021 16:01   (muokattu 24.02.2021 15:52)
Prostator:...Kaikki jenkkifirma eivät niin viitsi tehdä: kotimaan markkinat taitavat riittää...
 
Tämä(kin) on alkanut hiukkasen ärsyttämään tässä nykymaailmassa. Varsinkin tuolla paremman pään laitteissa tuntuu valmistajilla olevan se asenne, että pitäisi ostaa neljän tonnin laite uutena, käyttää sitä aikansa, heittää roskiin ja ostaa uusi. Aika kummalta tuntuu että netti on täynnä tehtaan tuotoksilta näyttäviä Behringerin skeemoja, mutta joku iso ameriikan nimi ei osaa edes putkikarttaa piirtää manuaaliinsa.
 
Muutamien mielestä aivan erityisen vaikeaa on nimenomaan tuo verkkomuuntajan vaihto jenkkiversiosta internationaaliin (ei se komukk.-biisi). Ihan niinkuin se nyt olisi joku maailmanlopun asia.
 
Sitten muka salataan se, kuinka härveli on kyhätty. Kuitenkin kuka tahansa hönö, jolla on edes auttavat tiedot elektroniikasta, voi ostaa (sikäli kun ansiot tai veikkaustoimiston herrat sellaista suosivat) minkä tahansa kapineen, avata sen, katsoa mitä se on syönyt ja kloonata samanlaisen. Niin että mitä nyt taas?
 
Mutta joo. Meni jo vähän aiheen ohi. Paitsi että pohtiessa sitä, kuka näitä kummallisia urbaanilegendoja oikein keksii, alkaa tuntua siltä että ne eivät synnykään tavallisten karvalakkien alla. "Juu. Se hertsi viä saundit, ku se nuotteja täkänöivä sähkömoottori pyärii vaa 1500 eikä 1800 kiarrosta".
 
Sikäli kun en ole antanut kertoa itselleni ihan satuja (tai simultaanitulkkauksen bugi ei ole iskenyt kriittisessä kohdassa), tuo ihmemaan sähkö on melkoista kuraa. Eikö tämä tarkoita sitä että valmistaja joutuu joko tekemään verkkomuuntajansa kestämään kohtalaista vaihtelua, tai hankkimaan mainetta savukonevalmistajana?
 
Ai niin... Mistä tunnistaa, liekö muuntaja säästöversio, jos valmistaja ei kerro suojaerotuksista mittää ihmisen ymmärrettävää?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=243952