Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Double stop
Aika:10.02.2021 12:05
Arkka: Mun nähdäkseni termiä voi käyttää mistä vaan kahden äänen yhtäaikaisesta soittamisesta kielisoittimella tai ainakin jos ne sävelet alkaa yhtä aikaa. Ei tarvi olla edes vierekkäisillä kielillä. Katellaan jos jollain on eroa näkemyksessä.
Kysyjä on rautalankamiehiä joten voisi olettaa että haetaan melodialle toista ääntä
ja se miten se otetaan, tämä riippuu täysin tilanteesta, biisin harmoniasta ja kitara kyseessä ollen myös oktaavialasta missä melodia menee.
 
Kaikki on siis mahollista, niinkin kusenpolttama biisi kuin Spanish eyes eli panis jos sais on aika hyvä esimerkki jos alkaa vääntämään melodialle stemmaa, eipä lähde tosta vaan, joutuu miettimään monia asioita kuten sormituksia, sävellajista riippuen soittaako tersseissä vierekkäisiltä kieliltä vai sekteissä esim e ja g kieliltä vai sekä että.
 
Tanssimuusikkona noita on tullut soiteltua paljon ja ovat erittäin biisikohtaisia juttuja, joskus ne on sävellettyjä ja lapulle kirjotettu, usein ei.
Johonkin randomi biisiin/melodiaan kaksiäänisesti soittaminen yhdellä kitaralla ei ole aina ihan helppoa eikä siihen ole yhtä totuutta vaikka tiettyjen harmoniasääntöjen mukaan usein mennäänkin, toisen äänen soittaminen melodian päälle tai alle on helpompaa ja ehkä kannattaa lähteä siitä liikenteeseen kun noita juttuja treenaa.
 
Perus duuri/molli asteikkojen terssi/seksti periaate olisi hyvä tsekata jotta ymmärtää miten ne muodostuu ja miten niitä voi hyödyntää melodiasoitossa.
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=243895