Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Musiikilliset egojen yhteentörmäykset keikoilla
Aika:05.02.2021 12:12
Epämuusikko: Jotenkin kuulostaa että olet ollut väärissä bändeissä. Ne vähät tanssikeikat mitä itse olen tehnyt eivät ole olleet tuollaisissa työympäristöissä.
 
Vaikka vastaan on tullutkin joitain ylisuuren egon omaavia opistosoittajia/jazzpeikkoja, kuspäisiä astisteja ja nuoria hevareita kuin myös muita rock-puolen hemmoja joilta ei edes valssin komppi taitu niin tanssikeikat on tehty useimmiten alueeseen kokemuksen kautta perehtyneitten soittajien kanssa. Se että jokaiseen biisiin ei tarvi kaivaa lappuja ja tehdään biisilista ennen keikkaa, vaihdetaan joitain lappuja suoraan padista toiseen jos on outoja biiseja, se on tätä päivää etenkin tuuraushommissa.
Sillon tällön ns käsipäivää keikat on parhautta kun kaikilla soittajilla on korvat päässä, kilometrejä takana, korkki keikoilla kiinni, laaja biisituntemus ja tyylitajua + laulutaito.
Paha rasti mutta joskus toteutunut tämäkin.
 
Jos perustaisin tanssibandin niin 1. kriteeri olisi laulutaito, ns vapaamatkustajat unohtaisin vaikka olisivat minkälaisia vinniekolauttaja kikka korea pattitussi virtuooseja hyvänsä. Ihmettelen suuresti että tänäkin päivänä on bandeja, jopa trioja joissa basisti ja rumpali eivät laula edes stemmoja, ei ole ammattitaitoa se kun puhutaan tanssimuusikon ammatista.
Tässähän tullaan juurikin siihen harhaan että kun ollaan niin vtun kovia soittajia niin ei tarvi laulaa, poikkeuksiakin löytyy etenkin vanhan liiton ammattilaisista jopa tv-tuotannoista.
 
Jos mulla olisi aikakone niin tarjoaisin matkoja menneeseen, ens alkuun vaikka 2 viikkoa Porin Pk:sa 22-03.30 ennen tupakkalakia kesähelteellä, sieltä Ms/Nordlandiaan pariksi viikoksi, la vedot välillä 8.30-23.00, kahdeksan settia. Siinä mitattaisiin miestä sillä tämä olisi sitä arkea vuodesta toiseen. Ja jotta homma ei olisi liian helppoa, pari kosteaa jazzmestaria tuuraamaan + muutamat kusetukset työnantajan toimesta.
 
Ei tuosta monikaan ole ilman jonkinmoista alkoholisoitumista selvinnyt, lienen yksi harvoista.
 
Joskus takavuosina kun oli oikeen sekavaa eli sillosissa bandeissa tapahtui kaikenlaista kuten aiemmin mainitsemani jazzhenkisen ämeriikanihmekitaristin show peräänkuulutin tervepäisiä soittajia joita oli joskus vaikea löytää. Tämän suhteen nykyhomma on ihan eri mallilla, vanhat juopot ja elämäntapajazzarit ovat pääosin poissa kuvioista ja keikkailu on sen myötä varsin leppoisaa ja kivaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=243857