Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sammo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitarakombon vaimennus?
Aika:05.02.2021 10:04
Kefiiri:
Joku saisi keksiä jonkin tuota feedbackia simuloivan systeemin, joka syöttäisi äänienergiaa suoraan kitaran runkoon. Ja varmaan on keksinytkin. Jokin semmoinen sustainvehje on olemassakin, mutta se toimii ehkä hieman eri tavalla.

 
Noita on ainakin kaksi teknologiaa, eli Fernandesin Sustainer-mikki joka vaikuttaa kieleen e-Bow'n tapaan ja sitten Sustainiac-tyylinen ratkaisu jossa kitaran lapaan laitetaan palikka joka laittaa kaulan varähtelemään. Tämä jälkimmäinen tuli markkinoille jo kasarin lopussa ja muistelen että Ilkka Rantamäellä oli sellainen jo heti tuoreeltaan. Ja näköjään vastaavaa on vieläkin saatavilla:
https://www.sustainiac.com/s-man.htm
 
Molemmat noista aiheuttaa enemminkin feedbackiä kuin sustainia ja ainakaan mun mielestä se ei ole "se" juttu kovalla soittamisessa. Oma kokemus on että jos eliminoi sähkökitaran akustisen kilkatuksen (esim. äänittämällä loopperiin) niin kohtuullisen ja hiljaisen volan soundiero ei ole ihan älyttömän iso kuitenkaan (käytässä puhdas vahvistin, säröt purkista, hyvä kompressori...). Mutta ei se tietenkään tuo samaa vaaran tunnetta hiljaisella :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=243856