Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Pehmeästi ja hieman hiljempaa soiva teräskielinen akustinen?
Aika:25.01.2021 10:20   (muokattu 25.01.2021 10:23)
Henri Henri Olavi: En lähtisi tunkemaan mitään mihinkään, vaan laittaisin vain yksinkertaisen dempparin kaikuaukkoon. Se ei tee vahinkoa, edes 10000€ kitaraan. Esim. tämä (tai muu, jos mitat eivät täsmää): https://www.levytukku.fi/ibanez-isc1-kaikuaukkovaimennin
 
Jep. On tuo kaikuaukkodemppari yksinkertaisempi tapa ilman muuta. Fysiikan kannalta tuo ehdottamani "fyllinkitapa" on luultavasti kuitenkin vielä tehokkaampi tapa (kaikuaukkodemppari ei poista pintojen värähtelyä, vaan ainoastaan kaikuaukon kautta tulevan äänen). Ehkä joku t-paita voisi olla fiksumpi materiaali, sillä se on ohuempaa ja taipuisampaa, joten sillä on helpompi kokeilla ja t-paidan saa varmasti pyyhettä helpommin pois sieltä kopan sisältä kielten välistä. kunhan vain sitä kangasmateriaalia on niin paljon, että se tukkii suunnilleen sen kaikuaukon.
 
Suhtautukaa tuohon minun "fyllinkiviritelmään" lähinnä pirkkaniksinä ;)
 
Jokuhan oli youtubessa tunkenut vaahtomuovipalan kielten alle lähelle tallaa, mutta se temppu tekee soundista sellaisen "plonk-plonk"-tyylisen. Hiljentää toki ääntä hurjasti. Itse laittaisin ennemmin huopamateriaalia tai pyyhkeestä/t-paidasta taitellun kankaisen palan. Voihan tuotakin ideaa kokeilla.
https://www.youtube.com/watch?v=ncenhEziUsY
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=243800