Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jeltz
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Saman tuplapedaalin käyttö kahdessa eri rumpusetissä
Aika:06.01.2021 16:36   (muokattu 06.01.2021 16:40)
Onnistuu ihan ongelmitta millä tahansa tuplapedaalilla. Tuossa sinun Yamahan setissä oleva bassorumpupadi on toiminnallisesti ihan samanlainen kuin akustinenkin bassorumpu: pedaali kiristetään padin jalustan lippaan ihan vastaavasti kuin akustisen rummun vanteeseen.
 
Rolandillahan oli aikanaan bassorumpupadi KD-7, jossa lyöntipinta oli alaspäin (ja joka vastaavasti tarvitsi oman mutkavartisen nuijan pedaaliin) - sellaiseen designiin ei tuplapedaali toimi. Mutta kai sen tyyppiset mallit alkaa olla historiaa ja nykysähkörummuissa on pitkälti noita pystymallisia padeja jotka pedaalin näkökulmasta toimii ihan samalla lailla kuin akustinen rumpu.
 
Jos päädyt siihen että soitat samoilla säädöillä molemmilla seteillä, niin roudauksessa ei ole muutamaa ruuvia kummempaa ihmettelyä. Toki kannattaa hankkia asiallisella laukulla oleva pedaali, niin pakkaaminen ja kuljetus on kätevää.
 
Pedaalien valintahan on aihe josta tälläkin palstalla on vuosien varrella väännetty aivan tarpeettomankin paljon - siitä varmasti löydät paljonkin erilaisia näkemyksiä. Mutta sähkörummut ei muodosta ongelmaa asiaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=243700