Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mhelin
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Hinta-laatusuhteeltaan paras alle 500 euron VSTi?
Aika:19.12.2020 21:31   (muokattu 19.12.2020 21:37)
Ehkä rumpusämplerksi kannattaa kuitenkin valita joku erillinen Toontrackin, FXPansion tai Slaten (oliko niitä muitakin) VSTi. Samoin sanoisin että myös koskee basso- ja mahdollisia kitara-VST instrumentteja (jos niitä tarvii el ei itse soita noita soittmia oikeesti).
 
Kompleten sijaan Kontakt varmaan riittäisi, ja senkin voi saada halvemmalla kun ostaa jonkun sämplekirjaston upgragena, crossgradena tai vastaavana (säästää satoja euroja helposti).
 
Arturian Collectionissa (nyk versio taitaa olla jo 8) on aika kiva piano, ja toisaalta myös Modartt Pianoteq vaikka onkin enemmän mallinnettu kuin sämplepiano voisi just siksi olla kiva. Kontaktille löytyy hyviä pianoja monta.
 
Noissa kaikenmaailman sämplekirjastoissa on kyllä se ongelma että esim. viulujen soitto on niin erilaista kuin koskettimien että jos ei ole viulua (tai puhaltimia tai whatever) soittanut niin hyvä lopputulos on työn ja tuskan takana ja vaatii perehtymistä siihen miten saundit on ohjelmoitu käytettäväksi (RTFM) että saa kaikki artikulaatiot ulos. On kyllä olemassa jotain kirjastoja joissa on jonkinlaista tekoälyä mukana, eli niissä riittää melkein että vaan painelee koskettimia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=243590