Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:M-Sävel
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Hinta-laatusuhteeltaan paras alle 500 euron VSTi?
Aika:19.12.2020 19:09   (muokattu 19.12.2020 19:12)
On alkanut ottamaan hermoon oikkuilevat vanhat VSTi-kirjastot, joten olen ajatellut EHKÄ hankkia uuden kattavan systeemin, joka toimii omassa DAWISSA (FL Studio).
 
Mikähän olisi paras alle 500 euron kattava virtuaali-instrumenttikirjasto? Eli pitäisi olla hyvän ja mahdollisimman aidon kuuloiset akustiset ja elektroniset rummut (useita eri settejä), bassot, pianot, urut, synth-padit, jouset, vaskit, puupuhaltimet, harmonikat, jne. ns koko setti samassa paketissa? Selitänkö nyt liikaa, mutta tarkoitan siis, että löytyy kaikki äänet samasta instrumentista. Musiikkityyli on useimmiten perinteinen suomi-iskelmä, mutta voi toisaalta olla ihan mitä tahansakin, jopa leffamusaa. Pääosin kuitenkin kevyttä musiikkia.
 
Äänivalikoiman lisäksi toki tulisi olla useita stereo- ja monoulostuloja, mm. rumpuinstrumenteille omat. Eli esim. snare omalle, ja symbaalit omalle stereo-outputille.
 
Olen silmäillyt tuollaista Komplete-pakettia, mutta ehkä hinta on vielä liian suolainen, kun käyttöä ei välttämättä ole tarpeeksi suhteessa investointiin?
 
Muistettava olisi myös, että toimisi mahdollisimman pienellä CPU-rasituksella, vuoden 2015 i5-läppäri 8 gigan muistilla on käytössä.
 
Tokihan on muutamia ilmaisiakin ihan hyvän kuuloisia instrumentteja, mutta projekteista tulee aika työläitä, jos joka soundille pitää olla oma instrumentti ja muistin käyttökin sitä kautta lisääntyy turhaan. Lisäksi ilmaisissa on usein rajoituksia, esim MDrummerissa on Mixer disabloitu, joten et voit muuttaa esim. rumpuinstrumenttien voimakkuuksia, etkä myöskään säätää output channeleita. Olisi niin hyvä, jos samasta ohjelmasta löytyisi ainakin useimmiten tarvittavat soundit!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=243590