Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jazzmies
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Mitkä pöntöt ostoon (max 3-5 ke)
Aika:06.12.2020 15:56
haspeli: Jos tarkoitus ei keikkailla eikä soittaa bändissä, vaan ainoastaan soittaa itsekseen ja äänitellä, niin mitkähän pöntöt "pitäisi" hankkia uutena? Merkillä ei väliä, muuta kuin että joku tunnetuista (jotta varustelu pelittää).
 
Ennestään on pari 50 vuotta vanhaa Ludwig Standard settiä, joilla kyllä soittelee, mutta äänityksiä ajatellen niissä on pari "juttua". Ovat liian pehmeäsointisia ja vain kolmella tomilla kumpikin setti. "Moderneissa särökitarabiiseissä" makuuni hieman liian vanhahtavat, (tomit ei tahdo erottua ilman melkoista hi freq boostia ja virityskin haastavaa) ja tomeja pitäisi olla mieluummin 4 kpl (10" - 16" siten että edessä 3 ja lattialla yksi).
 
Jos käytän sampleja, hirveää tarvetta uudelle setille ei ole, mutta mielellään sitä käyttäisi omien pönttöjen soundia tai jotain 50-60-yhdistelmää samplejen kanssa.
 
Aiemmin olen miettinyt, että mm. koivusetit voisi olla kivat, mutta nyttemmin mietin, että onkohan soittotuntuma liian diskantti makuuni (siis soittaessa).
 
Tulisi siis hard rock (kevyt metal), rock, pop käyttöön.
Yksi basari 22" riittää, virveli ei välttämätön.
 
Valikoimaa on liikaa!
Lisäksi monet kiinnostavat setit tuntuvat olevan tilaustavaraa...
 
(Enkä osta käytettyjä! - kait)

 
On kaksi erittäin hyvää vaihtoehtoa: Yamaha Absolute Hybrid Maple tai Yamaha Recording Custom. Ensimmäinen on aggressiivisempi, jota ehkä kaipaat setiltäsi.
 
T. Yamaha-rumpali
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=243504