Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Guitar_Miller
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Standalonessa samat asetukset kuin DAWssa, mutta saundi eri.
Aika:30.11.2020 05:09
Moro.
 
Pidemmän aikaan tapellu saman ongelman kanssa, mutta mikään ei meinaa oikeen auttaa niin kysytään pois.
 
Mulla on käytössä noita ML Sound Labin Amped VST plugareita. Kuulostaa omassa Standalone softassa todella hyvältä ja mehukkaalta. Mutta kun pistän esim. Amped - Burgerin Presonus Studio One 5 Pro -versioon niin kuulostaa sellaselta pieru saharassa että ihan turha edes yrittää tehdä mitään laadukasta.
 
Ketju on:
-Focusrite Scarlett 18i20. Yks kanava käytössä jossa Instru:ON & Pad:ON. Gain 1/4 -osaa auki (Humbucker mikit kitarassa)
-PreSonus Studio One 5 Pro jossa tiedosto tyyppi 44.8khz ja 32-bit floating
-Teen mono raidan PreSonuksessa johon ei mitään efektejä eli täys blankko.
-Luon Stereo FX faderin johon pistän Amped - Burgerin johonka reititän aikaisemmin mainitun monoraidan.
-FX faderista sitten tarpeen tuleen joko "Kitara Bus" -kanavalle tai suoraa masteriin.
 
Oon kokeillu googlettaakin mutta ei meinaa oikeen auttaa, koska tässä on nyt joku juttu mitä muut pitää todella itsestään selvänä asiana, että siitä ei näköjään tarvitse edes keskustella.
Mutta se saundillinen ero on oikeasti järkyttävä. Kaikki Rectifier tyyppiset HiGain vahvistimet muuttuu niin radikaalisti. Kaikki ylätaajudet ja se purenta katoo. Sellanen tietynlainen klangi puuttuu ja jäljelle jää vain sellainen mössö mitä ei Impulse Responsea ja EQta säätämällä pysty korjaamaan. Ihan kuin joku pistäisi vaiheenkäännön päälle ja jotkut taajuudet kumoutuisi.
 
Jotain kummalista on myös ton paneroimisen kanssa. Stereokanavalle kun pistän Burgerin jälkeen esim IGNITE AMPS NadIR -kaappi Impulse Response lataus ohjelman niin saan vaan toisen (vasemman puoleisen) kaapin kuulumaan. Koitan kääntää oikean puoleiselle kaapille niin ääni katoo kokonaan. Tai ylipäätänsä kun pistää jonkin laisen paneroinity työkalun niin vasen kuuluu keskeltä, mutta oikeelta menee mykäksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=243475