Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Lakkaus ja teline
Aika:23.10.2020 21:50
The Jack: Itselläni on niitä ensimmäisessä linkissä olevia, ja tekstissä lukeekin "Nitrocellulose lacquer will not be damaged! - translucent elements will not cause discolouration to guitars with nitrocellulose paints". Jälkimmäisen linkin teline ei taida olla tarkoitettu nitrokitaroille, mutta ei se nyt varmaan yhtä pahoja jälkiä tee kuin väärällä materiaalilla oleva lattiateline. Tälläkin palstalla on väitetty ettei telineestä voi tulla nitrokitaraan jälkiä, mutta itse aion jatkossakin käyttää ainoastaan nitrolle suunniteltuja telineitä. Les Paulit on niin painavia ja arvokkaita kitaroita, etten ole rohjennut edes pitää niitä seinätelineessä. Yhtään kitaraa ei ole tosin koskaan seinältä pudonnut, mutta haluan pitää arvokkaammat lattiatasolla.
 
Jos on ostanut telineen jossa on mahdollisesti nitrolakoille reaktioita aiheuttavia materiaaleja, niin kannattaa uhrata vanhat farkut ja askarrella niistä suojukset telineen kumien ja solukumien päälle. Näin mm. tein itse Warwick Rockstandin 7 kitaran telineelle, joka jätti nitrolakkaiseen Stratoon pienet "lisävärit".
 
Eli pienellä käsityötaidoilla fiksaa tosi nopeasti telineen kuin telineen, tai seinäkoukun nitrolakkaisellekin sopivaksi. DIY-touhut kunniaan.
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=243234