Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:sinfoninen tietokilpailu
Aika:11.10.2020 15:42   (muokattu 11.10.2020 15:42)
megatherium: Voittaja saakoon tunnustuksen olla kotimaisen säveltaiteen arvossapidetty tuntija ja feinschmekker jolla on korvaa myös kaikkein populaareimpaan konerttorepertoaariin kuulumattomille mestariteoksille. muuta en voi luvata. kuin toivoa että kulttuuriperintöämme vaalitaan jatkossakin välittäen sen parhaita korkeasta teknisestä ammattitaidosta ja intuitiivisesta taiteellisesta näkemyksestä kertovia hedelmiä jälkipolville sitä tukevin esityksin ja tunnustuksin jotka tuntuvat aivan liian usein menevän kritiikittömästi yhteen osoitteeseen ilman objektiivisten kriteeroiden häivääkään tämän keisari itsevaltiaan musiikin arvosta.

kirjoitusvirheeni saattaa olla osasyyllinen siihen vahinkoon. Kysymys on tietenkin Ersnt Lingon v. 1949(?) valmistuneesta kavaljeeri-sinfoniasta. toinen jäi kesken. Mutta on häneltä valmistunut 4 pianokonserttoakin ja oli aikanaan varsin arvossapidetty ja helposti ymmärrettävän säveltäjän maineessa muusikoiden kesken vaikka ainakin jousikvartettoa leimaa myöhäisromanttinen ja paksuhko kirjoitustapa fuugafinaaleineen kun toisaalta teosten muotoilu on hyvin klassisromanttisen tradition ja tekstuuri jopa mozartille ominaisten viehkeän sirojen laulavien pitkälinjaisten melodialinjojen leimaamaa.
 
Mutta arvaatteko keiden käsialaa ovat sinfoniat teljä, Kalevala, meri, retrospectiva, Lemmin poika, inornata?

 
Vastaan siis itse: Haapalainen lienee säveltänyt Teljä sinfonian, Kalevala sinfonian säveltäjää en muista. Sekin mahdollisesti Haapalaisen tai Pesolan. Meri sinfonia on Tuukkasen käsialaa, Retrospectiva on Ringbomin ja Lemmin poika ja Inornata Ikosen.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=185457