Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Entropia666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Livenä linjaan soittaminen
Aika:21.09.2020 11:13   (muokattu 21.09.2020 11:14)
htm: Moi
 
Millaisia liveratkaisuja olette käyttäneet, jos ootte soittaneet kitarat linjaan ja sit kuuntelu korvamonitoreilla? Itse harkitsen tietyillä keikoilla tuota vaihtoehtoa jo ihan roudauksen ja lavavolan kannalta, mutta hiukan epäilytttää. Tähän asti tottunu siihen, että putkivahvari tuuttaa siinä vieressä.
 
Moulinexia en kaipaa, koska haluan pitää pedaalilaudan käytössä. Sen perään olis joku purkki kiva. H&K Red Box löytyy, ja siihen eteen tietty joku etunen vois olla hyvä vaihtoehto. Kaipaisin kuitenkin sitä putkivahvarin dynamiikkaa ja fiilistä, moni trankkupohjanen ratkasu jää jotenkin ponnettomaksi. Mut siis perus-clean pedaalialusta on haussa.
 
Ajatuksia, vinkkejä, kokemuksia, keskustelua

 
Et halunnut tätä vastausta, mutta tässä se tulee: putkivahvarin fiiliksen ja tuntuman saa hyvillä mallintavilla. Mulla on itelläni nyt viriteltyä läppäri missä Mainstage 3 alustana ja siellä pyörii Neural DSP:tä ja Line 6 Helix Native. Äänikortista on yks lähtö kaapille ja päätteelle, toisessa on kaappimallinnuksen kanssa IEMeihin. Jaloissa mulla on midilankku mikä tekee vaihdot just niin kuin on ite ohjelmoinut. Käytännössä siis yhdellä polkaisulla voi vaihtaa vaikka 10 pedaalia ja vahvistinta.
 
Neural DSP:n tuleva Quad Cortex kiinnostaa erittäin paljon, kun sinne saa laitettua nuo samat plugarit kuin koneella, joten läppärin voisi silloin jättää pois ja käyttää QC:ta. Muita hyviä vaihtoehtoja olisi myös AxeFX, Kemper ja Helix.
 
Aidot purkit on kivoja, mutta niiden kanssa oleminen on vaikeaa, kallista ja väitän että kunnollinen mallintava soundaa ja tuntuu aidommailta kuin pedaalimallinen etuaste.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=243040