Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sepisti
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Kitaran soittamisen vaikeus leikkauksen jälkeen.
Aika:06.09.2020 02:41   (muokattu 06.09.2020 02:51)
GiovanniDiRondo: Jos perehtyy hiukankin laajemmin eri musiikkityyleihin, niin barre-sointujen soitto on hyvinkin tarpeellista. Mutta on toki tyylejä, joissa niitä ei käytetä. Minun korvaan barre-soinnut kuulostavat kyllä ihan hyviltä.
 
Jos soittaa kitaralla pop/rock/latin -tyyppistä musaa bändissä, jossa on kosketinsoittaja tai vaikka kaksi kitaristia, puhumattakaan isoista bändeistä puhaltimineen, kuuden kielen yhtäaikainen soittaminen ei useinkaan palvele kokonaisuutta. Akkarin harjaaminen on toki oma juttunsa. Sähkökitaran kanssa riittää bändisoitossa hyvin pitkälle kahdella, kolmella tai neljällä kielellä komppaaminen. Näin ollen on ihan turha kuluttaa voimia kuuden kielen barre-otteiden ottamiseen.
 
Mulla on ollut ranneongelmia toistakymmentä vuotta, mikä on sekin osaltaan pakottanut miettimään järkevämpiä ratkaisuita sointujen suhteen. Tärkein vaikuttava asia on kuitenkin tuo jonkun naureskellen mainitsema äänenkuljetus ja se, että kaistaa on turha tukkia ylimääräisillä äänillä. Kyse ei todellakaan ole siitä, että sormia pitäisi väännellä hankaliin asentoihin, päin vastoin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=242325