Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Anonymous-jazz
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Soittajaystävät
Aika:28.08.2020 22:38   (muokattu 28.08.2020 22:39)
jon lord: Hei kaikki, olen ollut pitkään pois täältä ja tuskin vierailen jatkossakaan ainakaan usein. Kaikkea kurjaa on sattunut viimeisen käyntini jälkeen täällä. 2015 toukokuu oli yksi synkemmistä hetkistä urani aikana. Minulta paukahti kaksi nikamaväliä kaularangasta. Vasemmasta kädestä meni kaikki voimat. Leikkaus päätös piti tehdä nopeasti, ettei hermostuneet mene sekaisin. No operaatio onnistui odotetusti. Nyt tilanne on se että vasemman käden voima on hieman alle 80 % oikeasta mutta pärjään sillä. Juuri kun palaudun tuosta kaaduin saunassa ja mursun oikean jalkaterän. Kipsin kanssa 6 viikkoa ja jalka ei oikein parantunut. Lopulta se luudutettiin ruuvin avulla. Ei se ihan kunnossa ole, etenkin kun jalkoja pitää käyttää soittaessa. No fuskaamalla pärjää jotenkin.
No eihän ne siihen loppunut. Sitten todettiin vaikea uniapnea. Aika nopeasti sain cpap laitteen ja sen kanssa pärjään hyvin. No kylkiäisinä minulla todettiin 2 tyypin diabetes
Lääkityksellä ja 15 kg painonpudotuksella arvot ovat ihan hyvät
Lääkitys on kuitenkin jatkuva.
Sitten meni ääni ja olin 7 kk saikulla ja tutkittiin maan huippu foniatrin avulla asiaa. Puheterapiaa ja hengitystekniikkaa opettelin koko talven. Äänihuulissa on virheasento eikä se palaudu mutta keskittymällä ja ajattelun kautta pärjään siinäkin. Puolitoista vuotta sitten tuli sitten lopullinen takaisku. Selässä on vaikea ja kivulias hermojuuren ahtauma. 10 kk meni käytännössä ilman unta. Olin ihan pihalla ja siitä seurasi vakava masennus jota hoidetaan edelleen. Työterveyslääkäri suosituksesta haettiin osa-aikaista sairaseläkettä. No se myönnettiin ja nyt teen 40 % työaikaa eli 2 pv viikossa. Sen pystyy juuri tekemään. Kivun hallintaa on opeteltu ja se tulee jatkumaan hautaan asti.
No 2022 jään sitten Lokakuussa eläkkeelle. Eihän se eläke iso ole mutta tässä on nyt opeteltu tulemaan toimeen pienellä ja kun lapsetkin ovat muuttaneet pois kotoa niin ei ole kuluja. Tai on niitä kun panostin, vaimon kannustamana, Macin läppäriin ja Cubase pro 10 ohjelmaan. Teatterille olen tehnyt jotain tilaustöitä, samoin joitain pieniä proggiksia. Kanttorin töitä teen siis sen 2 pv viikossa, jäähän ylimääräistä aikaa muille harrastuksille ja on hyvää opettelua siihen kun jään pois työelämästä. 2018 sain tehdä ison 60 vuotis juhlakonsertin. 12 miehinen bändi, 6 tausta laulajaa ja solisteina mm Tommi Soidinmäki, Hanna Talikainen, kova heavy laulaja Timo Heinonen ja paikallisia ystäviä. Tanssikeikkoja ei ole ollut oikeastaan yhtään pariin kolmeen vuoteen. Muita juttuja voinnin mukaan. Joitain pikkujoulukeikkoja ja synttäribileitä. No onhan tässä tullut tehtyä yli 45 vuotta joten se kyllä riittää minulle. Äänitekniikan opiskelua on ollut työnantajan laskuun ja niitä on kyllä riittänyt näin korona aikana kun on striimattu konsertteja ja messuja.
Vaikka tämä kirjoitukseni pohjasävy voi olla hieman alakuloinen niin kuitenkaan se ei ole sitä. Nautin soittamisesta edelleen mikäli se on sen hetkisen terveyden ja kivun kannalta mahdollista. 2022 Lokakuussa pidän eläkkeellelähtö kiitoskonsertin. On ollut kiitollinen ja nöyrä olo siitä että järjestämäni konsertit ovat vetäneet eniten kuulijoita koko seurakunnan musiikkitilaisuuksista. Joulukonsertit keskimäärin 900 kuulijaa ja 60 vuotisjuhlakonsertti yli 1000. Kaikki eivät mahtuneet edes istumaan. Keikkamuusikon uraani on arvostettu työyhteisössäni ja se on hieno asia että maallinen ja hengellinen musiikki ovat lyöneet kättä ja kaikki työtoverini ovat sen hyväksyneet. Olkoon se minun perintöni ja aikaansaannokseni tässä viimeisessä ammatissani ja työssäni.
Kaikille teille hienoille muusikoille terveisin Martti Rekunen.

 
Niitä Lammin humppamiittejä sais järjestää useammin. Muistan kun olit mestoilla ja monet muut. Silloin sai nauraa porukalla oikein sydämen pohjasta sekä toki soittaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=242805