Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:mikä särö pedaali kannattaisi hommata?
Aika:28.08.2020 13:38   (muokattu 28.08.2020 13:46)
Tami: No nyt on jämäkkää asiaa... Avaatteko viisaammat hiukan miten Marshall in a box eroaa "normi säröpolkimesta" ja miten se mallintaa vahvaria tai ei ota huomioon trankun kliiniä? Hohhoijaa!!
 
Pahoittelut kärkevästä tyylistäni, mutta nyt on sen verran tuhtia jöötiä, että ihan mielenkiinnolla odotan vastausta esmes mainitun Mooerin cruchin mallintavista ominaisuuksista. Sen ymmärrän, että toteutus ja käyttötapa vaikuttavat esim overdriven / distortion-tyyppisen polkimen välillä ja se, että käytetäänkö pedaalia boostaamaan esim vahvaria jne jne.
 
No pohjaksi heitän väitteen, että "MIAB" on enemmänkin kuvaus jolla luonnehditaan polkimen tuottamaa säröä brittihenkisen merkin suuntaiseksi... :-O

 
Tottahan tuo on, että MIAB kuvaa lähinnä särön luonnetta ja totta kai vahvistin yms vaikuttaa todella merkittävästi lopputulokseen. Yritin nyt vain yhdelle tietylle jäsenelle vastata siten, että menisi helpoimmalla tavalla "maaliin ". Ettei lähdetä keulimaan millään OD+ särö+vahvarin särö -yhdistelmäjutuilla tässä tapauksessa kun kyseessä on kuitenkin suunnilleen kaupan halvin trankkuvahvari, johon halutaan vahvarin huonosti toimivaa perussäröä parempi ratkaisu pienellä budjetilla. Nuo ehdottamani vaihtoehdot ovat siinä 50 euron paikkeilla olevia purkkeja, eli vähän halvempia kuin aiemmin mainittu boss ds2.
 
Edit: Nyt on taas sellaiset merkit ilmassa, että tässäkin keskustelussa aletaan kohta puimaan trankun, mallintavan trankkukombon, digimallintavan ja analogimallintavan syvintä olemusta ja siitä siirrytään sujuvasti plugareihin. Suosittelisin että ne keskustelut käytäisiin siellä jäsen Hallun (muistaakseni) aloittamassa keskustelussa. Taitaa jäsen Metalkallokin ymmärtää että MIAB analogipedaalit mitä tuossa mainittiin eivät mallinna varsinaisen vahvarin toimintaa vain ainoastaan yrittävät kuulostaa puolijohtein toteutettuna vähän samalta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=153662