Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:mikä särö pedaali kannattaisi hommata?
Aika:28.08.2020 09:07
Black Zombie 82: Itse ajattelin hommata Fender Frontman 10G-vahvistimen ja sen lisäksi jonkun Boss-särön. Esim. Boss DS-2, joka on kehittyneempi versio DS-1-pedaalista.
 
https://www.verkkokauppa.com/fi/pro … fIjHi1wfaOiRNNC3cRzOiWey5fC8JNUsiK0
 
Ja mulla olisi nimen omaan tarkoitus käyttää sitä vahvistimen puhtaan kanavan kanssa, että tarvittaessa voisi polkaista clean-soundin päälle. Aika hankala se on alkaa särön ja cleanin välillä vaihtelemaan vahvistimen nappulaa painelemalla, pitäisi olla kolme kättä. Ja kun kyseiseen styrkkariin ei saa switchiäkään. Ja sen oma särö ei käsittääkseni kovin hääppöinen ole. Mulla oli joskus vuonna miekka ja kives Fender Frontman 15 w Reverb amp. Niitä ei kai enää edes valmisteta.
 
Joo, ei sitä heviä tehdä säröllä, mutta ei se kyllä heviä ole ilman säröäkään. En tiedä millainen vahvistin tuo Frontman on, mutta parempaan ei ole varaa. Harkitsin myös Rumble-bassocomboa kitaralle, mutta en tiedä mitenkä se toimisi. Varmaan ihan hyvin. Mutta se on isompi ja hankalampi roudata.

 
Jos tarkoituksena on saada homma tehtyä edullisesti, sopisi tuohon tarkoitukseen ehkä joku edullinen Marshall-in-a-box -tyylinen pedaali, joka tuottaa hyvän (ja Marshall-tyylisen) särön trankkuvahvarin kliiniin kanavaan. Esimerkiksi:
-Mooer Cruncher
-XVive T1 Golden Brownie Thomas Blug
-Tone City Golden Plexi
-Outlaw Effects Deputy Marshal Distortion
-Joyo Deluxe Crunch
-Marshall GV-2 Guv'nor Plus
-Marshall Jackhammer JH-1
 
Tämän tyylistä pedaalia kannattaa käyttää perus-transistorivahvarin kanssa siten, että pedaalista säädetään särö gain-säädöllä ja pidetään level-säädin sillä tasolla, että vahvarin äänentaso ei nouse verrattuna siihen jos pedaali ei ole päällä. Näin tekemällä saadaan yleensä paras soundi. Putkivahvistimien tai paremman pään trankkuvahvarien kanssa voi myös yrittää yliohjata level-säädöllä sitä vahvistimen etuastetta ja hakea miten saa parhaan soundin aikaiseksi.
 
Eiköhän siinä ole varaa mistä valita. Eikun googlettelemaan mistä saa halvimmalla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=153662