Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klapp
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putkicombo kotitreeniin?
Aika:17.08.2020 16:05   (muokattu 17.08.2020 16:06)
Matias.: Mielenkiintoinen ketju. Aloittajalla on Blues Cube Hot joka "mallintaa" nimenomaan hänelle korvaavaksi vahvariksi suositeltua Fenkun Blues Junioria. Eli varsin samansuuntaiset vahvarit kyseessä. Nyt voidaankin vähän miettiä sitä onko analogisesti kopioiva (ei digitaalisesti mallintava) vahvistin kovin erilainen kuin esikuvansa. Youtubessa kuulostivat yllä yllättävän paljon samalta. Shanen tubettamana.
 
Itse en valitsisi Blues Cube Hotia jos tavoitteena on cleanpainotteinen soitanta. Se menee helposti murolle ja cleaneillä mastervola kannattaa pitää aina täysin auki. Sellaisessa kevytsäröhommassa olen tuota käyttänyt kun sellainen sattuu treeniksen lattialla olemaan. Karhusen putkisärö istuu eteen hyvin boogiehommissa. Blues Cube Stage on erilainen. Siinä riittää headroomia reilusti ja toimii ihan hyvin ns. rautalankasoundeissakin. On kuitenkin enemmän Fenkun suuntainen soundi enemmän kuin Voxin maailmassa.
 
Itsekin haaveillut/suunnitellut etsityn kaltaista vahvistincomboa ja tällä hetkellä katseet suunnattu Kochin Jupiteriin joka on hybridi. Riffin "tuotemainosesittely" käytti tuon kanssa mainintaa "kun cleani on cleania tai puhdas on puhdasta" tai ainakin jotain sinnepäin. Etuaste putkilla, pääteaste puolijohteilla ja "dimmeri" tehojen suhteen. Varmaan samanlainen kuin Blues Cubessakin se tehonsäätö. Kun tuollainen tulee vastaan, aion sen testata.

 
Olisiko mahdollista saada linkki tämän Shanen vertailuun? Itsellä on muistissa vain Intheblues-nimisen kanavan vertailu (saattaa olla shane, en tiedä tahi muista tämän blyys-tubettajan ristimänimeä), ja tänään muistin virkistämiseksi toistettuna ero Blues Cuben ja Blues Junnun välillä on kuin yöllä ja päivällä jopa kehnoilla macbookin kaiuttimilla toistettuna. Ja nimenomaan Blues Juniorin hyväksi mun korvissa, ja nimenomaan, mitä tulee soundin niihin ominaisuuksiin, joita kliiniksi voi kutsua. Testasin Blues Cubea joskus kun se tuli mestoille, ja kylmä se oli, niin kylmä, että testistä ei tullut kovin pitkää. Ei se sysipaska ollut, mutta ei kyllä likikään Junnun bangia tahi twangia. Emmä kyllä tykkää katanastakaan, eikä itsellä ole mitään tarvetta tehdä tästä putki vs puolijohde -ketju numero neljäätuhatta, mutta kunhan pääsin sanomaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=242811