Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Biitzilla
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Miksi oikea HARD syntetisaattori on parempi kuin Softasyna?
Aika:02.07.2020 16:20
Hanuriin: No siis digivehkeet ja softasynat on enemmän ja vähemmän niinkuin sama asia. Samantapaiset softat pyörittävät samaan tapaan mallinnettuja signaaleja ja niiden modulaatiopiirien mallinnuksia. Isoin ero tulee tietenkin kontrolleista ja niiden intuitiivisesta asettelusta ja eri ohjainten resoluutiosta ja liikeradoista, jotka vaikuttavat käytettävyyteen ja fiilikseen. Mutta jos sun kaverisi laitetaan eri huoneeseen kuuntelemaan, niin eipä sitä erota, onko kyseessä digihardissyna vaiko tietokoneella pyörivä mallinnus samasta aiheesta.
 
Analogikamat ovat siinä mielessä erilaisia, että niissä voi kytkeä signaaleita miten sattuu, periaatteessa (ja käytännössäkin) hyvin epäortodoksisesti päin persettä ja käyttää signaaleita ohjausjännitteinä ja päinvastoin ja summata eri jännitteitä monipuolisemmin (ei välttämättä aina kovinkaan käyttökelpoisesti tosin). Lisäksi analoginen signaali on analogista, eikä digitaalista ja signaalit ja jännitteet vaihtuvat todella portaattomasti.

 
Joo toki algoritmit ne ääntä digitaalisesti tekee kummassakin tapauksessa. Jos algoritmi on sama niin eroa ei pitäisi olla tietty.
 
Meinasin analogisoundista sitä, että kun biisi on vaikka soundcloudissa digitaalisessa muodossa, niin on vaikea uskoa että hirveää eroa oikealla ja hyvin mallinnetulla digitaalisella analogisen soundin jäljitelmällä.
 
Mutta jos oikeasti ne analogiset härvelit livenä tuottaa ääntä hyvällä äänentoistolla, niin uskon että eroja alkaa olemaan.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=242578