Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Kitaran nauhoittaminen reaperilla ja taustakohina
Aika:25.06.2020 14:35   (muokattu 25.06.2020 14:53)
Jondhu: Noniin! Hetki meni, kun oli muuta hommaa ja kitara piti huoltaa. Tässä nyt nämä näytteet:
 
FX:llä: http://www.mediafire.com/file/78neeffs0rbgf86/FX.mp3/file
Ilman: http://www.mediafire.com/file/31l5x2flo9180du/EiFX.mp3/file

 
On tuo sun puhdas suora signaali jo jotenkin kummallisen kuuloinen. Aivan kuin olisi kitaran volume ihan pienellä ja tone väännetty täysin treblettömäksi. Tai sitten äänikortin inputin taso matalalla tonesäädön lisäksi. Vertaa esim tähän (testailin vain kahta eri mikkiä ja soitto on täyttä tuubaa):
 
https://www.dropbox.com/s/y91fxgmzr … est_-Bridge_original_vs_JB.wav?dl=0
 
Mun esimerkissä on siis vain puhdas kitaran signaali ilman mitään modifikaatioita. Siinä on vuorotellen kaksi eri tallahumpparia, eli ensin tulee ainak kitaran alkuperäinen mikki ja sitten Seymour Duncanin JB. Alkuperäinen mikki oli paljon tummempi kuin tuo JB (liian tummasoundinen mun makuun. Tykkään JB:n soundista itse enemmän)
 
EDIT: Itse säädän kitaran signaalitason sellaiseksi, että pomppii Roland Quadcapturen level-mittarin puolivälin paikkeilla tai vähän yli. Lisäksi testaan myös repäistä soinnun ylikovalla tatsilla ja tsekkaan että ei level ei lyö pohjaan ja peak-varoitusvalo rävähdä päälle. Lisäksi sitten vielä DAW-ohjelmasta säädän kanavakohtaista leveliä niin että on max -9dB paikkeilla ja sitten koko tuotos (kaikki raidat) maksimissaan -3dB tasolla master levelissä ja mieluummin vaikka ennemmin siellä -6dB huippujen kohdalla. Se pahinhan on äänenlaadun kannalta se että signaali leikkaantuu tahattomasti kun mennään yli sen järjestelmän digitaalisen maksimitason (kitaran säröhän on tahallista leikkaamista ;) )
 
Nyt siis jos suora signaali on noin matalalla tasolla ja siinä on jo taustakohinaa ihan kohtuullisesti, vahvistuu myös taustakohina kun sitä plugarilla särötetään ja leveliä nostetaan plugarissa. Olethan muuten huomannut, että pitää olla Hi-Z (Instrument)-valittuna siinä kanavassa mihin kytket kitaran?(ellei sulla ole sitten aktiivimikkejä siinä kitarassa)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=242474