Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Hartke B600 bassokombon input liittimet
Aika:24.06.2020 06:36
Moi.
 
artope: Moi! Kiitos Samuli vastauksesta.
 
Ole hyvä.
 

 
artope: Molemmat jakit ovat identtiset ja ovat pääpiirilevyllä.
 
Hivenen noin muistelinkin jostain vanhasta TalkBass viestiketjusta lukeneenikin, mutten ollut varma.
Käy sinänsä järkeen koska kyseessä oli budjettipuolen sarja.
 
Käytännössähän erilaisilla valmistustavoilla ei ole eroa kuin korjattavuudessa, löytyy sitä paljon arvokkaampiakin vahvareita joihin on katsottu tarpeelliseksi laittaa ajanmyötä hyvinkin vika-alttiit jakit suoraan pääpiirilevylle.
 

 
artope: Ainoastaan tuosta aktiivipuolen maapinnistä lähtee maadoituspiuha vahvistimen runkoon.
 
Signaalimaan pisteeksi valkkautuu varsin usein sisääntulojakki, (tässä tapauksessa) kumpaisenkin maapotentiaali on tietysti sama.
 
On sentään toteutettu erillisellä piuhalla, eikä jomman kumman jakin rungolla kuten etenkin budjettilaitteissa homma on toisinaan toteutettu.
 

 
artope: Noh, juottelen jakin takaisin piirilevyyn kiinni ja laitan jotain liimaa siihen kiinnitysruuviin että etupaneeli on siistin näköinen :) Ja jatkan soittelua passiivipuolelta.
 
Toimii varmasti hyvin.
Jos laitetta kuskaa paikkohin joissa joku voi vahingossa tökätä "aktiivireikään" jotain koska "siitä tulee parempi soundi", jakkeihin on saatavilla samankaltaisia suojatulppia kuin XLR-liittimiinkin.
 
Todellisuudessahan varsin usein (liki poikkeuksetta) aktiivisisäänmenon ero "tavalliseen" verrattuna on 5-15dB vaimennus tavalla tai toisella toteutettuna.
Joissain laitteissa on vain yksi sisäänmeno, ja kytkimellä käytettävä 5-15d1B Pad hoitamaan sama homma.
 
Toki löytyy myös (Butiikki-)vahvareita joissa passiivi- ja aktiivisisäänmenojen signaalitie on oikeasti erilainen, ja räätälöity kumpaisenkin signaalisiirtotavan vahvuuksia -ja kenties oletettuja ominaissoundejakin- silmälläpitäen.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=242533