Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Bassot
Aihe:Basson mikki kolisee (MM Sterling)
Aika:20.06.2020 07:09
Moi.
 
GPBB: Hyvää juhannusta vaan!
 
Hyvää Juhannusta ja tervetuloa mnettiin.
 

 
GPBB: Huomasin tuossa soitellessa(testatessa uutta kaveria) tai oikeammin laittaessa bassoa takaisin koteloonsa, sen kolisevan. Tarkastin patterin - ei, sen jälkeen elektroniikan takaa - kaikki kunnossa ja piuhat nätisti kiinni. Paikansi kolinan tarkemmin mikkiin. Mikkinä humbucker with ceramic magnets. Basso siis MM sterling, ja palautusoikeuskin toki yhä olemassa.
 
Kolina kuulostaa siltä, kuin mikin sisällä olisi mutteri irrallaan, tai jokin selkeästi painavampi. Minusta säädöt toimii, basso peittää, kiva soittaa yms. Turhan kallis vaan jos onkin maanantaikappale. Vai oiskohan siellä timangi jonka joku piilottanut sinne, hehjeh?

 
Ei ole lainkaan mahdotonta etteikö massatuotantoinstrumenttiin voisi jäädä jotain sisälle kolisemaan, etenkään jos (netti)jälleenmyyjä ei tuotetta tarkasta vaan lähettää sellaisenaan eteenpäin.
 

 
GPBB: Onko kellään kokemusta?
 
Ei ole kokemusta moisesta, uudet bassot joita olen T-Kaupasta ostanut ovat selvästi olleet sellaisia jotka joku on tarkistanut, ja yhden kohdalla palauttanut.
 
Jotkut valmistajat (myös Fender) laittavat etenkin signatureinstrumenttien sisään kaikenlaista asiaankuuluvaa -kuten huoli/toive/uni-nukke joihinkin Sting signatureihin- mutta en ole koskaan kuullut tai lukenut että meteliä pitäisivät.
 
Käytetyissä instrumentin sisällä kolisevia irto-esineitä tulee toisinaan vastaan, esimerkiksi löystyneen plektrasuojan tai keskimääräistä suuremmalla raolla varustetun mikin alle livahtaneita/livautettuja plekuja tai pikkukolikoita.
 
Akustisissa (F-aukkoisissa) äidin pikku pingviinit kasaavat jos jonkinmoista rojua vanhempiensa instrumentteihin.
 

 
GPBB: Kuin myös siitä miten kannattaisi edetä. Tompalta ostettu pitkän, pitkän harkinnan jälkeen, palautusoikeutta toki jäljellä, samoin tietysti takuuta. Onko Tompalta mitään luottokorjaajia /tsekkaajia Suomessa? Vai onko vaihtorumba (etukäteen huoh!) ainoa vaihtoehto? Miten toimisitte? Sähköpostilla toki selviää paljon mutta kokemuksia, ja toisaalta onkohan tuo vakavaa?
 
Kaikki ne T-Kaupan palautukset joita omalle tai kavereiden kohdalle on sattunut ovat hoituneet suoraan heidän kauttaan, mutta olen kyllä kuullut että käyttävät paikallisiakin huoltotahoja/asiantuntijoita.
 
Se kuinka edetä selviää parhaiten joko soittamalla tai spostilla, kertovat kyllä selvällä suomen kielellä mitä tehdä.
 

 
Omat instrumenttini ovat reippaasti halvempaa hintaluokkaa ja vastaavia juttuja on jo useamman vuosikymmenen tullut tehtyä, joten itse en epäröisi hetkeäkään löysätä kieliä ja mikkiä ja kurkata mikä kolinan aiheuttaa.
 
Jos omat taidot tai välineet arveluttavat, kysy rohkeasti T-Kaupan aspasta.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=242520