Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaranuppi bassokaapin läpi?
Aika:18.06.2020 10:23   (muokattu 18.06.2020 10:29)
yanera: Käsittääkkseni Dimebackilla oli jotain bassokaiuttumia myös kytkettynä omaan ketjuunsa.
 
Dimebag, ei back ;)
 
Ja niin, tavallaan oli ja ei. Kyllä kyse oli ihan kitarakaapista. Se oli varustettu 2x15" elementeillä. Monestihan tuo kyseinen kaiutinkoko liitetään bassostyrkkareihin ja kaappeihin, mutta kyllähän blues-kitaristit käyttivät 15" elementtiä kitaravahvistimissakin.
 
Dimebagilla oli Randall Warhead -nimikkovahvistimen alla 4x12" ja 2x15" kaapit. Tuon 2x15" kaapin nimi taisi olla joku Subsonic Detonator tai vastaava. Sillä kaiketi haluttiin lisätä äänenpainetta ja alataajuuksien toistoa... olihan Panteran live-esiintyminen yhden kitaristin varassa. Soundia tukevoitettiin siis vahvistin- ja kaiutinosastolla... sen lisäksi että sitä oli jo "tuplattu" räkkimallisella MXR Flanger/Doubler -efektillä.
 
Edit: Hauskintahan koko jutussa on se, ettei Dimebag oikeastaan koskaan käyttänyt Warhead-nimikkovahvistintaan. Paitsi clean-soundeihin... ja niitä clean-soundisia osuuksia Panteran raidoilla on toki tunnetusti vähemmän. Randall julkaisi myöhemmin Warhead X2 vahvistimen, joka taisi olla Dimenkin mieleen enemmän mitä tuo ensimmäinen versio.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=242512