Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Koskettimet
Aihe:Runkoraudan irrotus
Aika:11.06.2020 16:15   (muokattu 11.06.2020 16:21)
Moi.
 
Tervetuloa mnettiin.
 
s1ppe: Onko runkorauta vaikea irrottaa vanhasta pianosta? Näkyy olevan ainakin ruuveilla kiinni, mutta jos ne aukoo niin lähteekö helposti irti muun koneiston ym ollessa pois tieltä?
 
Riippuu pianon rakenteesta.
Pääsääntöisesti pianoja ei ole tehty purettaviksi riippumatta siitä onko runko puuta vai metallia, joten voi olla tuskainen tehtävä käsityökaluin.
Moottorisahalla nuo on yleensä purettu kun pianosta on tehty kiiparitelinettä tmv. rekvisiittaa.
 
Joka tapauksessa, miten tahansa irroitatkaan: ENNEN RAUDAN/RUNGON IRROITTAMISTA, LÖYSÄÄ KIELET PIKKUHILJAA JA TASAISESTI.
 

 
s1ppe:Tekeekö joku jotain irrotetulla runkoraudalla, tai mihin sen voisi viedä jos ei itse tarvitse?
 
Jotain oikein arvostettua merkkiä oleva runko voi olla hyvinkin haluttu, muut tuskin.
 
Tori.fi lienee kanava jota kautta voi yrittää, mutta Kuusakoski/Stena/ymv. on luultavimmin taho joka moisen voi vastaan ottaa.
 
Kielet saattavat olla hyvinkin haluttuja perinne- ja steampunk-soitinten väkertelijöille (etenkin paksummat), mutta tuskin noistakaan kummoisia rahallisia summia irtoaa.
Lähinnä sen verran mitä kukin laskee hintaa sille ettei tarvitse itse roudata ja purkaa ilmaista pianoa, ja etenkään kärrätä loppuraatoa sorttiasemalle/kaatopaikalle.
 
EDIT: Muutakin "pelastettavaa" purku-pianosta toki iästä riippuen löytyy.
Viritystapit saattavat kartiokkuudeltaan sopia perinteiseen avaimella viritettävään kanteleeseen, iästä ja valmistusmaasta riippuen valkoisissa koskettimissa voi olla (norsun)luu-pinta, ja suhteellisen tuoreissakin ainakin osa mustien koskettimien rakenteesta eeben-/ruusupuuta.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=242471