Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Kitaran nauhoittaminen reaperilla ja taustakohina
Aika:10.06.2020 16:33   (muokattu 10.06.2020 16:38)
Lähtökohtaisesti isolla gainillä säröillä esim vahvarista tai etuasteesta tulee melko paljon kohinaa ja häiriöitä, ellei käytä noisegatea.
 
Syötätkö särön jostain mallintavasta etuasteesta vai onko kitarasta piuha suoraan kiinni Scarletin inputtiin ja teet särön jollain VST-plugarilla tai vastaavalla? Usein nämä plugaritkin tuottavat isoilla gaineilla ja säröillä kohinaa (sillä siinähän siis vahvistetaan hurjasti sitä kitaran matalan tason signaalia ja samalla vahvistetaan kaikkia mahdollisia putkien&puolijohteiden kohinoita, sekä kitaran rakenteen keräämiä häiriöitä.)
 
Jos vaikka lataat ilmaisen ML Soundlabin Amped Roots-plugarin, löytyy siitä pedalboard-osiosta ilmainen mukana tuleva noisegate. Sen avulla saa kohinoita poistettua (kannattaa muistaa että samalla tekee kompromissin sustainin suhteen, jos laittaa kohinanvaimennuksen oikein isolle). Tuossa on myös mukana yksi ilmainen kaiutin IR-malli mukana, joten kyseisen plugarin kanssa ei tarvi muuta kuin kitaran, piuhan ja audiointerfacen (toimii muuten myös standalone-moodissa). Niin toki jotkin kajarit tai kuulokkeet tarvii myös ;)
 
https://ml-sound-lab.com/products/amped-roots
 
Ja tässä esittelyvideossa Mikko kertoo 6min kohdalla tuosta noisegatesta:
https://www.youtube.com/watch?v=p-PfZV6t4iA&t
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=242474