Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Luthier
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Akustisen kitaran kosteutus kesällä?
Aika:01.05.2020 11:19
Debukka: Hei!
 
Tuli tuossa jokunen kuukausi sitten haettua molempiin akustisiini kitarakostutin ja mitenkäs niiden käyttö näin kun kesä lähenee? Patterit olen jo pistänyt pois päältä niin tarviiko kostuttimia vielä pitää kitarassa? Oasis kostuttimet ostin.
 
Kuinka pitkään porukka pitää kostuttimia kitaroissaan? Onko tarvetta pitää kesällä? Koskas sitten laittaa taas syksyllä takaisin?
 
P.S. Joo tiedän että kodin kosteus on se joka sen pitkälti määrää ja pitäisi olla mittari, mutta näin opiskelijana ei ole nyt budjettia sellaisiin (halpoja toimiva saa ehdotella)

 
Ilmankosteuden saa selville ilman mittareita kastepistelaskurin avulla. Ilmatieteenlaitoksen sääennustesivulta saa oman paikkakunnan kastepistelämpötilan.
Laskurin avulla voi laskea mikä on sisälle tuulettuvan ilman kosteus huonelämpötilassa jos sisäilmaa ei kostuteta mitenkään.
Sisäilman kosteus nousee tietysti hieman ihmisten hengityksestä ja veden keittämisestä ym. Asuntojen standardituuletuksella tuo kosteuden nousu on niin pieni ettei sitä kannata juuri huomioida.
Tänään aamulla 1.5.2020 Kaisaniemen säätilan mukaan kastepiste oli 0,7 oC ja kastepistelaskurilla laskettuna kosteus 22 oC lämpötilassa oli 24,5 %. Tänään on aika pilvinen päivä mutta kirkkaalla aurinkoisella säällä huoneilman kosteus voi laskea vielä toukokuussa alle 15 %. Eli toukokuussa on mielestäni vielä syytä käyttää kitarankostuttimia. Kastepistelaskuri löytyy os. http://kastepistelaskuri.fi ja ilmatieteenlaitoksen säätila os. https://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/helsinki
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=242252