Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:discominister
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Akustisen kitaran kosteutus kesällä?
Aika:30.04.2020 14:45
Debukka: Hei!
 
Tuli tuossa jokunen kuukausi sitten haettua molempiin akustisiini kitarakostutin ja mitenkäs niiden käyttö näin kun kesä lähenee? Patterit olen jo pistänyt pois päältä niin tarviiko kostuttimia vielä pitää kitarassa? Oasis kostuttimet ostin.
 
Kuinka pitkään porukka pitää kostuttimia kitaroissaan? Onko tarvetta pitää kesällä? Koskas sitten laittaa taas syksyllä takaisin?
 
P.S. Joo tiedän että kodin kosteus on se joka sen pitkälti määrää ja pitäisi olla mittari, mutta näin opiskelijana ei ole nyt budjettia sellaisiin (halpoja toimiva saa ehdotella)

 
Hei! Itse käytän nykyään kotona kosteusmittareita, joita olen tilannut Ebayn kautta pilkkahintaan useita kappaleita. Mittareiden kalibrointi on aina mitä on, jolloin on hyödyllistä useiden mittareiden avulla päätellä mikä niistä on "oikeassa" ja mihin päin muita pitää sitten lukea.
 
Olen huomannut, että kodin kosteus vaihtelee hyvin paljon eri rakennusten välillä ja näin ollen ei voida sanoa yleispätevää ajankohtaa milloin lopettaa kostuttimen käyttö. Oman kokemuksen mukaan tavallisessa 80-luvulla rakennetussa kerrostalossa kostuttimen tarve on tavallisena talvena n. syyskuu-huhtikuu. Joissain rakennuksissa tarve on ollut vain niitä päivinä/viikkoina, jolloin pakkasta on yli -12.
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=242252