Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:discominister
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Gibsonit ja kalliimmat Martinit alkaneet kiinnostaa!!
Aika:16.04.2020 09:24
samice76: Hellou kaikille, elikkä siis, tällä hetkellä soittelen halvalla Martin DX1AE:lla, ja ollut helvetin tyytyväinen kyseiseen laitteeseen. Voisiko joku heittää ajatuksia, mitä saisi lisää jos hankkisin hieman kalliimman Martinin? Onko ero kovin suuri esimerkiksi soundillisesti? Käyttö pääasiassa laulun komppaaminen. Myös Gibsoneista olisi kiva kuulla, jos vertaa Martinin kitaroihin. Täällä periferiassa ei oikein noita musaliikkeitä ole, joten täytyy jossain koronan jälkeisessä elämässä lähteä testailemaan isolle kirkolle. Mutta tosiaan olisi kiva hieman kuulla muiden arvioita. Martin tai Gibson kuitenkin ne merkit jotka kiinnostaa.
 
Hellou! Ei pysty sanomaan miten suuri ero on soundillisesti, koska se on niin paljon itse kuulijan korvien välissä. Otat oman kitaran kainaloon ja lähdet Kitarapajalle Helsinkiin ajan kanssa testailemaan. Siellä homma selviää. Ei kannata tosin odottaa, että kaksi kertaa kalliimpi kitara kuulostaa kolme kertaa paremmalta. Näin ei enää ole sointinten kalliimmassa päädyssä. Mutta kannattaako ostaa 2000-3000€ Martin? Ehdottomasti! Elämä on liian lyhyt "ihan kivoilla" kitaroilla soittamiseen.
 
Se onko sointi hyvä, parempi tai paras on sitten aika monimutkainen juttu. Jossain edullisemmassa kitarassa voi korostua tietyt äänitaajuudet rajusti ja niistä voi saada kovatkin kiksit. Mutta onko ääni sitten tasainen ja rikas. Sitä harvoin. Joskus voi olla että kalliimpi kitara ei kuulosta aluksi niin "erityiseltä", koska nimenomaan on kyseessä tasapainoinen ja kaikin puolin rikas soundi. Mikään ei hyppää silmille. Ja juuri se on usein tavoiteltavaa, erityisesti jos siinä yhteydessä missä sitä käyttää, ei ole paljoa eri soittimia.
 
Jos soitat kitaraa pääasiassa laulun kanssa komppaamiseen, valmistaudu myös laulamaan siellä Kitarapajalla (ei siellä yleensä niin paljon yleisöä ole). Ostin itse aikoinaan mm. upean Gibsonin, mutta jouduin lopulta toteamaan että se ei soinut hyvin yhteen duomme laulajan kanssa. Koska laulajalla oli ohuenlainen ääni, sopi laajaa ja täyteläistä sointia tuottava Martin paremman äänimaailman.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=242157