Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hollmi-5
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:24/13/16 rock setit. Keskikasti ja kalliimmat.
Aika:11.02.2020 11:21
Juhani_t: Pearlin Crystal Beatia ja jotain muutakin siellä on ollut.
 
Mä vähän ihmettelen tätä muovirumpuhommaa sikäli että peistä taitetaan kovasti minkä maalaisesta ja vuosikertaisesta puusta mikäkin settin on tehty ja onko höttömahonkia mistä päin maailmaa milloinkin. Onko tammea, koivua, vaahteraa vai patonkia. Soundeissa kuullaan eroja ja sokkona voidaan sanoa että mikä pönttö milloinkin on mitäkin mahongin lajia miltäkin vuodelta ja kenen liimaamaa. Nämä puurummut on kuulemma maailman parhaita jos vain valmistusmaa on oikea. Sitten on pätkä muoviputkea jossa lugit ja kelmut päällä ja taas soundi on sokkona tunnistettavissa maailman parhaaksi jos vain merkki tai lugimalli on oikea.
 
En tiedä kuinka paljon olet rumpujen kanssa touhunnut mutta varaudu muutamaan osto-myynti -iteraatioon ennen kuin sopiva/oikea löytyy.

 
Useaan otteeseen olen asiaa kommentoinut, mutta edelleen... Ei runkomateriaali yksin tee rumpua. 60-luvulla ja 70-luvulla kukaan ei ollut kiinnostunut, mistä puusta rumpu on tehty. Kun halpatuotantorumpuja ryhdyttiin markkinoimaan "koivu" tai "vaahtera" -nimikkeillä markkinamiesten toimesta, olikin äkkiä juuri se, joka määräsi rummun laadun. Vaikka koivua ja vaahteraakin on montaa eri lajia.
 
Metalliosta vaikuttavat aika lailla rummun soundiin. Yleisesti ollaan sitä mieltä, että kromatut messinkiset ovat hyvät. Niitä ei vain enää laiteta uusiin setteihin.Sitten 1,6 milliset vanteet korvattiin 2,3 millisillä ja nyt moni vaihtaakin vanteensa vanhemman mallisiin. Toiset uskovat valuvanteisiin ja osalle vain puiset kelpaavat. Tämä on monipolvinen soppa, jolle on hämmentäjiä paljon.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=241761