Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha pf10 simahti
Aika:11.02.2020 10:47
Moi.
 
awkwardlarry: Hei tietäisikö kukaan pianon elektroniikasta enemmän kuin minä, sain yamahapf10 sähköpianon ja piano oli seisonu noin pari vuotta. Käynnistin pianon ekaa kertaa ja soitin muutaman äänen ja sitten hiljeni. Avasin paneelin koska palaneen sähkönkäry alkoi tuoksua, en löytäny muuta kuin palaneen häiriönpoistokondensaattorin piirilevystä mistä lähtee johto verkkovirtaan mikä ei pitäisi vaikuttaa pianon toimintaan. Kaikki neuvot ovat tervetulleita!
 
Olettaen ettei kyseessä ole tori.fi:ssä hiljan ollut mahdollisesti pääteastevikainen yksilö, ylläehdotettu ammattiauttajalle kiikuttaminen ei ole koskaan huono vaihtoehto, etenkin koska huoltomanuskasta:
 
https://www.owner-manuals.com/PF10-service-manual-YAMAHA.html
 
Ei pohjoiseuroopan vientiversiosta löydy verkkoliitännän lähistöltä sen enempää häiriönpoistokonkkaa kuin yleisempää varistoriakaan.
Ja kumpainenkaan ei toimintaan vaikuta millään tavalla kuten jo mainitsitkin.
Jännitteenvalinta 115V/230V kyllä löytyy, ja jos tuo oli väärässä asennossa, kaikenlaista kenkkua kyllä on mahdollisesti kerennyt tapahtumaan kun sulakekan ei ilmeisesti ihan heti palanut.
 
Etenkin jos jännitevalitsin oli väärässä asennossa, en suosittele kevein perustein vaihtamaan sulakkeita ja kokeilemaan uudelleen.
Vaikkei ko. kosketnsoittimella suurta rahallista arvoa olekaan, käyttöarvo kuitenkin, ja jos ilman sait, kestää varmasti ammattiauttajan diagnoosin/korjaamisen.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=241763