Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Vahvistin kotisoittoon hintaluokka alle 200¤
Aika:13.01.2020 14:50
nightbird: Mallintavassa ei ole mitään muuta erilaista verrattuna analogiseen vahvistimeen tai putkivahvistimeen kuin että signaalin kulku ja sitä kautta prosessointi tapahtuu DSP piirissä jossa ne mallinnukset ovat. ............
 
On niissä se ero, että mallintava voi kuulostaa miltä tahansa kun taas analoginen vahvistimen kytkentä vaikuttaa siihen miltä se kuulostaa. Toki transistorivahvistimiakin on vaikka minkäkuuloisia kuten putkareitakin, mutta lähinnä halusin kommentoida siihen kun ihmisillä on kuvitelma että transistorivahvistin kuulostaa joltain tietyltä ja putkivahvistin joltakin muulta tietyltä, niin mallintavat eivät kuulosta vaan ne voi kuulostaa ihan miltä tahansa..... vaikkapa putkivahvistimelta. Ja mitä signaalin kulkuun tulee niin mallintavissahan signaali pilkotaan biteiksi ja kasataan jälleen analogiseksi eli siellä matkalla tapahtuu paljon asioita joilla ei ole mitään tekemistä fyysisten komponenttien kanssa vaan mitä se vahvistimen ohjelma niille biteille tekee. Kyllä minä itse vedän rajan juurikin analogisen ja digitaalisen laitteen välillä siihen että digilaitteessa kaiuttimelle ei mene se sama signaali joka kitarasta lähti ja analogisessa taas menee.
 
Mutta onhan se tosiaan niinkin ettei kaikki putkaritkaan samalta kuulosta eli ei ole järkevää sitä rajanvetoa tehdä valmistustekniikkaan enää nykyisin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=241567