Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:gemisti
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Putkivahvistimen biasoinnista
Aika:09.08.2019 15:39
discominister: Antakaa jotain tolkkua sähköistä tietämättömälle..
 
Biasoin Fender Deluxe Reverb '65 RI vahvistimeni käyttäen yleismittaria ja kiinalaista halpis biasprobea. Useimmissa luotettavimmanoloisista netissä löytyvistä ohjeista ohjeistettiin laittamaan yleismittari DC V -osion 200m kohtaan. Tällä en saanut mitään järkeävä lukua tauluun, joka olisi mitenkään vastannut ohjeiden alueita.
 
Sitten löysin ohjeen, jossa mitattiin DC A -osiosta 200m kohdalta ja sain säädettyä biasin ohjeiden mukaisesti 25.5, joka oli bias-potikan noin puolivälissä.
 
Onko jotain oleellista eroa kummalla arvolla biasoi ja mikähän on voinut mennä vikaan tuossa ekassa tavassa?

 
Monissa vahvistimissa on pääteputkien katodeilla 1 ohmin vastus maihin, jonka yli voi mitata sitten jännitehäviön (DC V), joka ohmin lain mukaan vastaa 1 ohmin yli suoraan siitä kulkevaa virtaakin. Helppo kun voi mitata suoraan eikä tarvi laskea.
 
Virtaa mitatessa pitäisi ottaa johdinta irti ja kytkeä mittari piiriin mukaan, joten tuo saamasi lukema saattaa olla virheellinen, jos virta kulkee sekä "normaalia reittiä" että yleismittarisi läpi.
 
Jos ei ole vastuksia katodeilla, niin vähän joutuu laskemaan enemmän, mutta ainakin joskus Uraltonen sivuilla oli hyvät ohjeet siihenkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=240671