Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Diz
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Distrokid, onko kokemuksia
Aika:08.08.2019 20:59
Hei!
 
DistroKid on ollut itselleni (The Fair Attempts) kovinkin näppärä julkaisukanava eikä kyseisen lafkan kanssa asioinneissa ole ollut mitään hämminkiä tähän päivämäärään mennessä.
 
Yllä mainittiin että Teosto ja Gramex -ilmoitukset kannattaa siitäkin huolimatta tehdä vaikka julkaiseekin DK:n kautta. Erittäin hyvä pointti varsinkin yhtään vakavampia prokkiksia ajatellen. Itse olen uuden albumin julkaisun kynnyksellä tekemässä näille lafkoille ilmoitusta ja selvittelen hieman käytännön juttuja.
 
Gramex ilmoittaa ääniteilmoituksen täyttämisohjeissa (https://www.gramex.fi/portfolio-items/aaniteilmoituksen-tayttaminen/) seuraavia pointteja:
 
---------------------------
Levykoodi
Levykoodi on välttämätön. (Tämä on sama koodi kuin Teoston tarvitsema tuottajan äänitteelle antama tunnus.) Levykoodin äänitteelle antaa tuottaja itse. Tavallisesti koodi on kirjain-numero-yhdistelmä (esim. BÖCD 01). Toivottavaa olisi mahdollisimman omaperäinen koodi, jonka maksimi-pituus on 19 merkkiä. HUOM! Levykoodi on koko äänitteen koodi, toisin kuin ISRC-koodi joka on kappalekohtainen (ISRC-koodi tulee pyytää Musiikkituottajat IFPI Finland ry:stä).
 
Siglet ja radiopromot
Kaikki singlet ja radiopromot on ilmoitettava. Myös näihin on merkittävä levykoodi. Jos kyseessä on download (DL) yksittäinen kappale eikä kappaleelle ole annettu levykoodia tulee siinä olla ISRC-koodi.
---------------------------------
 
Eli käytännössä;
 
- DistroKid antaa jokaiselle julkaisulle oman UPC -koodin (DK UPC) joka tässä asiayhteydessä on sama konsepti kuin Gramexin vaatima "levykoodi" tai Teoston "tuottajan äänitteelle antama tunnus".
 
- ISRC koodit saa suoraan DistroKidiltä ja ne tulevat omassa formaatissaan ja vaikka ne eivät seuraa IFPI:n suosittelemaa kotimaista formaattia, niitä voi siitä huolimatta käyttää sellaisinaan.
 
Näin olen asian DistroKidin suhteen sisäistänyt, jos olen jollain tavalla väärässä niin voisiko joku ystävällisesti valoitttaa hieman tätä käytännön puolta meikäläiselle?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=237739