Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:73nd3r
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Nauhojen hiomisesta
Aika:16.07.2019 13:18   (muokattu 16.07.2019 13:19)
Eli päätit vaan yrittää päteä. Voi voi.
 
Joka tapauksessa alkuperäiseen:
Ymmärsin, että kitaran kaula itsessään on suht-OK soittokunnossa ja -muodossa, ja että nauhojen epätasaisuus aiheuttaa niitä ongelmia.(*)
Se zoune (tms.) tarkoittaa sitä, että saa (silmälle &) kädelle tuntuman miten nauhalinja menee. Fretrockerillakin viereinen korkea ja matala (tai kaikki kolme eri tavalla virheellisinä) nauha voi hämätä.
 
Periaate on se, että sun pitää löytää matalimmat nauhat - ne toimii mittarina mihin asti ne muut hiotaan. Viila hioo aina muutamaa nauhaa kerrallaan vaikka veto oliskin koko kaulan mittainen, eli siinä mielessä "lyhyt pätkä kerrallaan".
Tussilla nauhat mustaksi, ihan pari vetoa viilalla (tms.) ja tsekkaus mihin tuli kiiltoa ja missä on kokomustaa, siitä se lähtee. Lopputilanteessa kaikkien nauhojen yläreunassa on karvan verran kiiltävää, jolloin tasoitus on valmis ja vuorossa muotoilu & kiillotus.
 
Ja tuo minun aiempi neuvo, että hioo sellaisenaan koskee tätä nailonteräsakkaria. Niissä muissa kaularaudallisissa kaula=otelauta säädetään suoraksi.
 
(*) Jos pärinät keskittyy vain tietylle alueelle kaulaa, niin kaulan käyryys tai asento voi olla pielessä. Niitäkin voi hoitaa nauharempan yhteydessä, mutta mennään nyt perusasioilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=240570