Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Oan
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Haastavia kappaleita kitaralla?
Aika:13.06.2019 13:17
Decadetroll: Säkkijärven polkka.
 
Tämä kyllä.
 
Teknisesti hankalia juttuja ei kyllä tarvi tästä genrestä etsiä, välillä tuntuu että niitä tungetaan mukaan liikaakin kaiken muun kustannuksella. Sen sijaan jos soittajana kehittyminen kiinnostaa yleisesti, niin lähtisin seuraavista:
 
1. Opettele soittamaan tarkasti. Hitaasti ja tahtiin just eikä melkein; nuotit puhtaita ja selviä, häiriöäänet minimissä. Näitä sinnepäin räveltäjiä löytyy jo ihan riittävästi.
 
2. Erityisesti kannattaa nauhoittaa omaa soittoa paljon. Tästä tosin ei ole mitään iloa ellei myös käytä aikaa niiden äänitysten läpikäyntiin ja ongelmakohtien hiomiseen.
 
3. Opettele soittamaan "väärin". Melodisesti tämä voisi tarkoittaa yllättäviä nuotti- ja harmoniavalintoja, rytmisesti vaikka riffiä joka ei mene ihan yksiin rumputaustan kanssa (mutta on silti tarkasti soitettu ja omassa tahdissaan). Itselle vieraan musan kuuntelu jeesaa tässä, esim. etnopuolelta löytyy kaikkea kummaa ja haastavaa.
 
4. Improvisoi ja jamittele taustanauhojen/bändin kanssa vapaammin. Noiden aiempien kohtien treenin pitäisi alkaa tuntua ja kuulua tässä hiljalleen.
 
5. Opettele miksauksen alkeet. Tutki kitaran soundia yhdessä muun bändin kanssa (yleensä sellainen mikä toimii yksinään ei oikein toimi koko orkesterin kanssa ja päinvastoin).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=240348