Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tappivanukas
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Trion äänittäminen livenä yhdessä huoneessa
Aika:15.05.2019 11:17
Muutaman viikon päästä olisi tarkoitus ruveta bändin kanssa tekemään demotusta seuraavasta levystä. Tämä ei siis tule vielä jakeluun, joten saundeilla ei ole liikaa väliä, mutta tottakai tässä haluaa myös kehittää omia alkeellisia äänitystaitoja. Bändi on siis trio ja soitetaan kaikki samassa noin 20-30 neliön tilassa. Tyylilajina rock eli ei olla ihan hiljaisin bändi.
Kanavia meillä on käytössä 8 kerralla. Omassa päässä olin ajatellut tällaista setuppia mikeille: rumpuhin ns. recorderman overheadit, basari ja virveli, kitaraan yksi mikki ja basso linjaan. Kaksi kanavaa olisi siis vielä käytettävänä ja kysymys kuuluukin mihin te ne käyttäisitte? Omia ajatuksia oli toinen mikki kitaraan ja joko virvelin alakalvon mikitys tai tilan mikitys. Mikeistä meillä on käytössä pääasiassa dynaamisia perus 57, 58 ja muutama Sennheiser löytyy myös.
 
Mitä kaikkea tällaisessa tilanteessa kannataa ottaa huomioon? Joitain suojia mikkien eteen on tarkoituksena tehdä vuotojen minimoimiseksi, mutta tietenkään vuodosta ei pääse kokonaan eroon, kun joudutaan soittamaan sen verran lähellä toisiamme.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=240275